Monday, December 20, 2021

Uppsats om kulturarv

Uppsats om kulturarv



NY: Oxford University Press, The Experience of Landscape. Traditionella kulturella uttryck inkluderar materiella och immateriella föremål unika för en specifik kultur, inklusive allt från visuella och scenkonstformer till religiösa ceremonier och arkitektur. För alla ämnen 1, kulturarvsuppsats. Efter gudstjänsten arrangerar familjen en stor fest. html; Kapitel 4, Kulturella mönster och kommunikation: Grunder. Korsfarare kunde implementera feodala stater under hela sina resor kulturarvsuppsats period av krigföring, av vilka många har kallats korsfararstater och som uppfördes i hela det heliga landet och i delar av Mindre Asien samt Grekland.





Låt inte plagiat förstöra ditt betyg



Maria, kulturarvsuppsats, sid. Därför är det absolut nödvändigt att inkludera dimensionerna av kultur och arv när man utarbetar politik för nationell utveckling. Det är här kulturarvet, kulturarvsuppsats. Kulturarv Begränsningar och möjligheter Det finns vissa begränsningar och möjligheter för kulturarv på Hamilton Square. Konsekvenserna är föremål för nationella och lokala planeringspolicyer och dokument. De historiska byggnaderna och monumenten och den omgivande miljön är specifika, särskilt miljön för kulturminnesmärkta byggnader som Hamilton Square och Birkenhead Park Conservation Areas Bilaga 4, av kulturarvet och kulturindustrin När termen Cultural Heritage används är det mestadels vördad och uttryckt för att beskriva sätt av att leva som utvecklas av allmänheten, lokalbefolkningen och som sedan förde det vidare från generation till kulturarvsuppsats till generation, allt detta inkluderar seder till bruk, platser, kulturarvsuppsats, föremål, kreativa uttryck och värderingar.


Kulturarv anges ofta som antingen immateriellt eller materiellt kulturarv ICOMOS, Som en del av mänsklig verksamhet producerar kulturarvet. Kulturarvets inverkan på Bryce Courtenay och Ernest Hemingway Över hela världen finns det många olika kulturer, var och en av dessa distinkta kulturer har olika bakgrund, ritualer och metoder. Dessa kulturer kulturarvsuppsats en djupgående kulturarvsuppsats på sina invånare. Det är en persons kultur som påverkar deras tankar, övertygelser och deras syn på livet.


Det spelar ingen roll var du kommer ifrån eller var du går, du har alltid en del av din kultur kulturarvsuppsats dig var du än är, kulturarvsuppsats. göra kulturarvsuppsats bred mångfald av kultur i Sir Lanka. Uppsats om kulturarv genom att analysera kulturarvsdefinitionen på singalesiska språket, definitionen som ges i lagstiftningen och dess förhållande till Atens stadga och UNESCO:s konvention, kommer jag att demonstrera kulturarvets vision som är inbäddad i samhället genom juridisk definition. Jag kommer också att ge kritik och rekommendationer för ett förbättrat förhållningssätt till definitionen av kulturarv i Sri Lanka i ett bredare sammanhang.


Enligt det singalesiska språket. hur det internationella samfundet uppfattar kulturarvet i riskzonen under väpnade konflikter sker samtidigt med de nuvarande krigsförändringarna. skydd av kulturarvet i Pekings palatsmuseum. Först från bakgrunden, kulturarvsuppsats, geografiskt läge, och resten av världen palats kontrast, kultur och arv teman diskuteras. Sammanfatta dess världsinflytande och värde, äkthet och kommersialisering från personlig erfarenhet analysrapport avslutar Palace befintliga problem och hur man skyddar det, och i förvaltning, utveckling och drift ge rekommendationer i enlighet med detta, som ett kulturarvsskydd.


I denna. tillåter dem att identifiera sig med andra med liknande tänkesätt och bakgrund. Nya trender i kulturarvsuppsats, till exempel ökningen av populariteten för att observera eller delta i etniska eller kulturella aktiviteter och evenemang, har väckt forskares intresse. Studier som hänför sig till dessa begrepp kallas ofta för kulturarvsturism eller CHT. Kulturarv är en förkroppsligande av platser eller människor, speciellt för denna undersökning, kulturarv skildras genom arkitektoniska mönster. Hemsida Kulturarv.


Gratis uppsatser och uppsatser om kulturarv. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Bästa essäer. Grundläggande utbildning och kulturarv: framtidsutsikter och utmaningar Ord 4 sidor 33 citerade verk, kulturarvsuppsats. Grundläggande utbildning och kulturarv: utsikter och utmaningar. Bättre uppsatser. Betydelsen av kulturarvsord 3 sidor 6 citerade verk. Kulturarvets betydelse. Uppsats om kulturarvsord 3 sidor. Uppsats om kulturarv. Inverkan av kulturarvet på Bryce Courtenay och Ernest Hemingway Words 4 sidor 7 citerade verk.


Inverkan av kulturarvet på Bryce Courtenay och Ernest Hemingway. Kulturarv i Ceylon Sri Lanka Ord 3 sidor. Kulturarv i Ceylon Sri Lanka. Bra uppsatser. Kulturarv av Beijing Palace Museum ord 6 sidor, kulturarvsuppsats. Kulturarv av Beijing Palace Museum. Kraftfulla uppsatser. Uppsatsord om kulturarv 3 sidor. Uppsats om kulturarv. Uppsatsord om kulturarvsturism 3 sidor. Uppsats om kulturarvsturism. Populära ämnen. Kulturell historia Kulturell identitet Kulturell påverkan Kulturell integritet Kulturella frågor Kulturella mosaik Kulturella Myter Kulturella perspektiv Kulturpolitik Kulturtrycket Kulturell våldtäkt Kulturell relativism Kulturrevolution Kulturell betydelse Kulturstudier Kulturteori Kulturbindningar Kulturella värderingar Kulturellt kultur Kultur Clash.





uppsats energikris



Men vi kan inte låtsas att våra individuella kulturella skillnader inte spelar någon roll. Ett särskilt exempel på en fråga förknippad med kulturarv är frågan om kulturell arrogans. Kulturell arrogans anses vara en attityd av överlägsenhet på ett överlägset sätt. Det innebär ofta att man tror eller agerar som om deras kultur eller övertygelse är bättre än en annan kultur. Den amerikanska missionären John Allen Chaus död nyligen orsakade många kontroverser efter att den unge missionären dödades när han närmade sig stranden av North Sentinel Island.


Den här unge mannen från staten Washington hade bestämt att den lilla stammen på en avlägsen ö behövde honom för att personligen ge dem en smak av hans religion. Chau, en självutnämnd kristen missionär, försökte påtvinga sin närvaro och övertygelse på den sentinelesiska stammen som ville bli lämnad ensam. Det han hittade var en tidig grav. Chau dog inte från stammarna. Han dödades av sin egen arrogans. Granska nyheter. Sentineleserna som dödade John Allen Chau var soldater som försvarade sin kultur och sitt samhälle mot ett potentiellt hot; de var inte mördare. Chau gick sitt öde till mötes efter att ha ignorerat reglerna och förordningarna, såväl som varningarna som gavs till honom av myndigheterna för att skydda det sentinelesiska folket.


Sentineleserna förväntades svara på hans intrång precis som de gjorde. Chau förde sin död över sig själv. När människor är omedvetna eller väljer att inte respektera kulturella gruppers övertygelser och praxis kan de skada människorna i den kulturen och även sig själva. De som anammar idéer om en annan kultur kanske bara är intresserade av vad de har att erbjuda och hoppas kunna vinna på det genom att själviskt anta kulturens värderingar. Det är viktigt att turister tar sig tid att lära sig och utveckla olika delar av en kultur innan de representerar dessa kulturer. Det är en kod och en form av respekt som bör följas av alla.


Kulturell arrogans kan också innebära att man tror eller agerar som om deras kultur är bättre än en annan kultur. Till exempel finns det många amerikaner som arrogant antar att amerikaner är bättre än européer eller så finns det japaner som tror att de är överlägsna kineser. I USA tenderar amerikaner att tro att den amerikanska livsstilen är bättre eller mer överlägsen än något annat land när det gäller att sträva efter livsmål, frihet och lycka. Ett annat exempel på ett problem kopplat till kulturarvet är frågan om kulturanslag. Kulturell tillägnelse är tagande av immateriell egendom, traditionell kunskap, kulturella uttryck eller artefakter från en annan kultur utan tillstånd. På sätt och vis kan det vara skadligt när källgemenskapen är en minoritetsgrupp som har rasdiskriminerats eller utnyttjats på annat sätt eller när tillägnelseföremålet har en betydande betydelse för dem, t.


heliga föremål. I USA tenderar kulturell appropriering att involvera människor från den dominerande kulturen eller de som identifierar sig med den som lånar från kulturella minoritetsgrupper. Afroamerikaner, asiatiska amerikaner, indianer och afrikaner riktas ofta mot kulturella anslag. Till exempel har forntida afrikanska artefakter som traditionell mask stulits och replikerats för att säljas till människor över hela världen. Afrikanska artefakter har också stulits från arkeologiska platser och ställts ut på europeiska museer. Kulturell appropriering tar sig många former. Indianskt mode, dekoration, kulturella symboler och design samt asiatisk kampsport och kläder har varit målinriktade för kulturell appropriering.


I många fall är buddhistiskt designade tatueringar, muslimskt inspirerade huvudbonader som mode, bärandet av indianska huvudbonader för halloween och vita homosexuella män som antar dialekten av svarta kvinnor är andra exempel på kulturell appropriering som ofta kallas tanken. Exemplen är oändliga men det är viktigt att överväga sammanhanget i dessa situationer. Till exempel görs en tatuering på en person för att den har betydelse för den personen eller är personen som får tatueringen för att han tycker att den är cool? Varför dyker musiker som Pharrell upp på förstasidan av modemagasinet Elle med en traditionell indiansk huvudbonad när detta anses vara ett heligt föremål i den indianska kulturen som endast får bäras av krigshövdingar och krigare från infödda stammar?


Kulturarv anges ofta som antingen immateriellt eller materiellt kulturarv ICOMOS, Som en del av mänsklig verksamhet producerar kulturarvet. Kulturarvets inverkan på Bryce Courtenay och Ernest Hemingway Över hela världen finns det många olika kulturer, var och en av dessa distinkta kulturer har olika bakgrund, ritualer och metoder. Dessa kulturer har en djupgående effekt på invånarnas sinnen. Det är en persons kultur som påverkar deras tankar, övertygelser och deras syn på livet. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån eller var du går till, du har alltid en del av din kultur med dig var du än är.


skapa den breda mångfalden av kultur i Sir Lanka. Genom att analysera kulturarvsdefinitionen på singalesiska språk, definitionen som ges i lagstiftningen i , och dess relation till Atens stadga och UNESCO:s konvention, kommer jag att demonstrera kulturarvets vision som är inbäddad i samhället genom juridisk definition. Jag kommer också att ge kritik och rekommendationer för ett förbättrat förhållningssätt till definitionen av kulturarv i Sri Lanka i ett bredare sammanhang. Enligt det singalesiska språket. hur det internationella samfundet uppfattar kulturarvet i riskzonen under väpnade konflikter sker samtidigt med de nuvarande krigsförändringarna.


skydd av kulturarvet i Pekings palatsmuseum. Först, från bakgrunden, geografiskt läge och resten av världens palatskontrast, diskuterades kultur- och arvsteman. Sammanfatta dess världsinflytande och värde, äkthet och kommersialisering från personlig erfarenhet analysrapport avslutar Palace befintliga problem och hur man skyddar det, och i förvaltning, utveckling och drift ge rekommendationer i enlighet med detta, som ett kulturarvsskydd. I denna. tillåter dem att identifiera sig med andra med liknande tänkesätt och bakgrund. Nya framväxande trender inom turism, såsom ökningen av populariteten för att observera eller delta i etniska eller kulturella aktiviteter och evenemang, har väckt forskares intresse.


Amadou Hampate Ba et l'africanisme. De la recherche anthropologique a l'exercice de la fonction auctoriale. Paris: L'Harmattan, Dielika Diallo "Hampate Ba: den store förlikningsmannen. UNESCO Online tillgängligt på:. Mänskliga dimensionskategorier inkluderar ekonomi med fokus på monetära mätningar av ekosystem; rekreation som försöker förstå förhållandet mellan rekreationsmiljön och mänsklig upplevelse; kulturarv som utforskar egenskaperna hos hållbara samhällen, och slutligen miljöpsykologi och sociala interaktioner som involverar mätning av ekosystemrelaterade allmänhetens uppfattningar, attityder och övertygelser och de berörda parternas mål.


Ett utmärkt exempel på denna forskning rör inrikesdepartementets resultat och dess utforskning av hur mänskliga dimensioner påverkar vissa områden i västra USA. Forskningsämnen associerade med dessa fynd... Citerade verk Alanen, Arnold R. Appleton, Jay. Upplevelsen av landskapet. New York: John Wiley, USA:s forskningsprogram för global förändring. Programmet för mänskliga dimensioner. citerad i Quest, när Senghor fängslades under den redan nämnda tvåårsperioden komponerade han poesi, läste Goethes verk och grävde ner sig i västerländska filosofiska verk och återupprättade också sin koppling till sina afrikaner och sånger och berättelser delades från Afrika och detta resulterade i att "främja [av] en alternativ förståelse av humanism och samhälle.


Poesi som "nyckel" för att bekämpa kulturell alienation för afrikaner. Nyathis verk säger att Senghors verk påverkade många och faktiskt att poesi "blev ett nyckelutlopp för afrikaner för att bekämpa kulturell alienation. Ett av de mest lysande bidragen från Bysans är dess bidrag till modern musik och utvecklingen av vad världen har kommit att uppskatta som grunden för klassisk musik. Den bysantinska "medeltida" Lang, faktiskt, det bysansinflytande anses vara avgörande för utvecklingen av den grekiska musiken och det relativa geniet bakom grekisk musik Lang, den citerade suveräna melodin Lang, är det ofta punkterade bidraget till den suveräna naturen av dagens musik över hela världen.


Bysans underlättade den suveräna musikmetoden, skenbart från vad som skulle vara de tidigare influenserna till det bysantinska riket. Lang fortsätter att peka på sådant inflytande som att ha sitt ursprung i Orient Lang, Sport var en stor del av det bysantinska riket och är representativa för utvecklingen av konkurrensen inom det romerska imperiet och därefter för vikten av sportevenemang inom... Globalisering och Mellanösternkultur Termen globalisering har positiva konnotationer genom att den innebär interaktion och delning genom teknik och föreslår förbättring och utveckling av mindre utvecklade länder genom förbindelser med länder som är mer ekonomiskt rika.


Det är dock inte alltid det sättet som termen tolkas på av vissa länder och kulturer. Det har varit en negativ reaktion över hela världen under de senaste åren mot begreppet globalisering som i allt högre grad ses som ett medel för dominans och assimilering - särskilt när det gäller kulturella aspekter. En mer formell definition av globalisering är följande: Globalisering kan uppfattas som en process eller uppsättning processer som förkroppsligar en transformation i den rumsliga organisationen av sociala relationer och transaktioner, uttryckt i transkontinentala eller interregionala flöden och nätverk av aktivitet, interaktion och makt. Held och McGrew, et al.


I huvudsak kännetecknas globaliseringen... Bibliografi: Cheruiyot K. htm ; Internet: åtkomst 1 december, hålls D. Och McGrew A. htm; Internet: åtkomst 6 december, Maisami Mona, Islam and Globalization. htm ; Internet: tillgänglig 5 december, han tittar på de metodologiska och praktiska problem som kan påverka bedömningsforskning i kriminalvårdsmiljöer, inklusive den särpräglade kulturen i kriminalvårdsinstitutioner. Megargees anledning till att göra forskningen är dagens enorma population av fängslade personer och det faktum att psykologisk forskning som har utförts på personer utanför fängelsemiljön kanske inte är tillämplig på personer som sitter fängslade.


Han inser att det finns ett behov av forskning inom detta område för att avgöra om verktyg som utvecklats någon annanstans är tillämpliga. Han påpekar ironin i denna brist på tillämplig forskning eftersom klinisk psykologi utvecklades inom straffrättslig miljö. Han bedriver egentligen ingen enskild forskning, därför är metodiken mest lik en litteraturgenomgång där han bedömer tillgänglig information om kriminalvårdsanstalter och drar slutsatser från den informationen för att avgöra varför det saknas forskning om bedömning i kriminalvården... Referenser Författare Efternamn, Första initial. Kapitel 3: Att titta in i läkarens spegel: kulturell självbedömning. I redaktörens efternamn, första utgåvan. Boktitel. Utgivningsort, utgivare.


Megargee, E. Bedömningsforskning i kriminalvårdsmiljöer: Metodfrågor och praktiska problem. Psychological Assessment, 7 3 , Följande citat ger en indikation på de förändringar som ett framväxande Kina representerar. Den utvecklade världen håller snabbt på att ses över i ekonomisk storlek av utvecklingsländerna. Jacques, , sid. Denna revolution medförde många dramatiska förändringar i samhället som främst fick negativa sociala och ekonomiska konsekvenser. Men det är också möjligt att överdrifterna och misslyckandena i den kulturella utvecklingen har...


Referenser Chen, Jack, Inside the Cultural Revolution, Sheldon, London. Cohen, M. Fenby, J , The Penguin History of Modern China: The Fall and Rise of a Great Power, till , Allen Lane, London Gao, M , kampen om Kinas förflutna: Mao and the Cultural Revolution, Pluto Press, London. Den konstnärliga äktheten av ett visst föremål bestäms delvis av föremålets härkomst -- dess historia som hjälper oss att förstå föremålets betydelse och ursprungliga kulturella sammanhang. Utan detta sammanhang blir det komplicerat att identifiera vissa stamkulturella artefakter som konstverk eller inte. Men låt oss föreställa oss att det finns ett institutionellt ramverk eller en byråkratisk organisation med resurserna för att åta sig en sådan monumental uppgift av konstnärlig identifiering. Det skulle fortfarande finnas ytterligare problem att ta hänsyn till.


I Indonesien, till exempel, finns det många politiska och kulturella hinder som står inför den framväxande pressen för bevarande. Kommunikationen i nationen är svag. Att identifiera och kontrollera all potentiell stamkonst bland urbefolkningen är en uppgift som bäst lämnas åt fantasin. Infrastrukturen existerar helt enkelt inte ännu för att på rätt sätt kompensera inhemska konstnärer och hantverkare, än mindre hejda strömmen av svarta marknader och slumpmässig förstörelse. Ändå är detta…. Verk Citerade Barbier, Jean-Paul. Jerrold Levinson. NY: Oxford University Press, Hamlin, Jesse. Lehmann, Karl och Lehmann, Andrew.


Maui, Hawaii: Värderingar som amerikanerna lever efter. Jag förstår att artikeln skrevs i , men många av ämnena finns fortfarande kvar idag. Efter att ha läst artikeln "Values ​​Americans Live By", som skrevs av L. Robert Kohls i , fann jag mig själv att tänka på vad termen "värden" verkligen betyder. Jag tror att Dr. Kohls syftar på de seder, övertygelser och attityder som driver en kulturs beteende. Kohl bekräftar detta i artikeln när han säger att "ett folks eller kulturs olika beteenden är meningsfulla endast när de ses genom den speciella gruppens grundläggande övertygelser, antaganden och värderingar" När det gäller det amerikanska samhället gör Kohls det klart att de mest viktigt värde för amerikaner är kanske deras brist på värderingar, vilket helt enkelt betyder att amerikaner tror att de är...


kulturella egenskaper kinesiskt koreanskt arv, tilldelade kulturgrupper, diskutera faktorer som beaktas tillhandahålla en kulturellt kompetent miljö vård patienter kulturgrupper. Kineserna skiljer sig mycket från sydkoreanerna när de överväger allmänna attityder som främjas i dessa två kulturer och hur människor tänker och beter sig. En primär fråga som involverar kinesiska och koreanska patienter är hur de sannolikt kommer att reagera på behandlingen. Den förstnämnda gruppen kommer sannolikt att använda mer fientliga beteenden och vara mindre villiga att samarbeta med läkare. Däremot är den senare gruppen vanligtvis stödjande mot behandlingsstrategier de förses med. Religion är också ett viktigt begrepp när man överväger koreanska och kinesiska patienter.


Det faktum att många individer i Sydkorea är buddhister betyder att de kan se döden som helt normal. Samma sak gäller när man överväger kinesiska... A tog tacksamt emot och började delta i familjemötena angående detta kommande evenemang. Tydligen hade det varit tidigare möten men jag blev bara medveten om händelsen som en del av detta projekt så jag fick gå till de fyra sista mötena. Det första som händer under denna händelse är att flickan förnyar sitt engagemang för Gud och för kyrkan inför sin familj och sina vänner och församlingsmedlemmar. ceremonin är allvarlig med klockor som ringer och musik i kyrkan som kan dekoreras för evenemanget. I fallet med denna familj var kyrkan dekorerad med vit satin och band och blommor.


Dessutom när kyrkodelen var över släpptes ett dussin vita duvor upp i himlen när flickan tog sig ut bland åskådarna. Efter gudstjänsten arrangerar familjen en stor fest. Det förklarades... Detta fördjupningsprojekt gav mig möjligheten att lära mig om den spanska kulturen på ett sätt som var mycket roligare och intressantare än att läsa den i en bok. Genom detta projekt fick jag leva som latinamerikaner under korta tider och verkligen känna vad de känner under olika tider av familjelivet. Oavsett om det var att gå på festivaler, kyrkan eller gå på en ung flickas fest, var jag omgiven av latinamerikanska familjemedlemmar som gjorde allt för att hjälpa mig att förstå.


Jag kom undan med insikten att den latinamerikanska kulturen handlar om kärlek, firande och njutning av livet, något jag tror att många av oss skulle kunna lära sig av. aspx , som i första hand vänder sig till dem som vill besöka eller lära sig mer om operahuset, som innehåller en stor mängd information och foton relaterade till arkitektur och evenemang, men få externa länkar. hus, på grund av både dess bidrag till arkitektur och kultur,... Sydney Opera House: Ett monument av både arkitektonisk och kulturell storhet modernt arkitektoniskt under, Sydney Opera House invigdes i och fortsätter att behålla sin position som en av Australiens viktigaste kulturella och arkitektoniska platser.


Arkitektoniska särdrag av betydelse inkluderar de välkända tre skalen som låser sig på toppen av strukturen och innehåller olika områden av intresse - inklusive restauranger och en teater - och fotgängarplattformarna som leder till marknivå. dess arkitektoniska betydelse beror inte bara på skönheten och unikheten i dess imponerande design, utan också från de tekniska bedrifterna som resulterade i dess konstruktion. Designad av Jorn Utozon, en dansk arkitekt, hyllas operahuset för sin glorifiering av Sydneys hamn samt sin moderna teknik och känsla.


Dessutom byggdes byggnaden med ett öga på miljövård och bevarande. Utöver sin innovativa strukturella design, lånar operahuset dock ytterligare kulturella pärlor till staden Sydney. Operahuset i Sydney är ett operativt center för scenkonst och erbjuder en mängd olika kulturell underhållning. Faktum är att säsongen listar framträdanden från det moderna Rock and Roll-undret Sting till Mozarts klassiska opera Don Giovanni. Dessutom erbjuder området en mängd olika turer, restauranger och barer som introducerar besökaren till Australiens kulturella scen. På grund av både dess bidrag till arkitektur och kultur är Sydney Opera House ett viktigt monument i Australien och över hela världen.


De som vill lära sig mer om operahuset kan göra det genom att besöka en mängd olika sajter på Internet. Kulturell mångfald på landsbygden för sjuksköterskor Hur ser du på dig själv och din interaktion med andra?? Som sjuksköterska är det lätt att se patienten helt enkelt som en patient, som en sjuk person i behov av behandling, snarare än en frisk person som upplever sin kropp som endast tillfälligt sjuk, men ser sin person som en permanent del. av en familj och kultur utanför sjukhuset.


Som Small och Dennis rådgivare har den ökade immigrationen resulterat i större mångfald av både patienter och läkare i USA, snarare än i traditionella urbana platser. Small och Dennis påminner alltså sjuksköterskan om att det inte bara räcker att behandla patienten, utan patienten måste också förstå sin sjukdom i kulturellt begripliga termer. En sjuksköterska måste kunna kommunicera med... Jan-feb, "Inkorporera kulturell mångfald i omvårdnad: en handlingsplan" The ABNF Journal. IQ-testresultat Kulturella skillnader i IQ-testresultat De flesta studier som utförts i USA för att mäta intelligens IQ indikerar en betydande lucka i IQ-testresultaten för svarta och vita.


Klyftan är mer uttalad inom vissa områden av intelligens, såsom allmän intelligens och på tester som kräver problemlösning och mer komplexa mentala operationer än på test av utanträning och omedelbart minne. Gapet har minskat sedan s men består fortfarande envist. Debatten har rasat bland psykologer och samhällsvetare om orsakerna till klyftan. "Herditisterna" tror att skillnaden i IQ-testresultaten för svarta och vita till stor del beror på genetiska skäl. "Miljöaktivisterna" är lika säkra på att klyftan beror på miljöskäl och inte har något med genetik att göra.


Den här artikeln tittar på både ärftlighetsförklaringen och miljöförklaringarna av... Referenser Dorfman, Donald D. Contemporary Psychology, APA:s tidskrift för bokrecensioner. html Haughton, Noela A. htm Jencks, Christopher och Phillips, Meredith. Christopher Jencks och Meredith Phillips - red. Washington, DC: Brookings Institution Press. Keita, L. Dessutom föreslår naturvårdare ökade patruller för att förbättra den övergripande tillämpningen av befintliga lagar, bättre gränsdragning och utveckling av starkare jaktkvoter. Alla dessa åtgärder kräver betydande och varaktig finansiering.


Nuvarande status Den här parken befinner sig i ett kristillstånd. med de flesta av dess stora däggdjur nu utrotade från parken och illegala användare ökar, är Park Rangers helt enkelt överträffade. Tjuvskyttar kan hitta en blomstrande marknad för illegalt bushmeat och sällsynta fåglar. Illegala skogshuggare hittar lätt köpare till sällsynta träd. Parken är underbemannad och underfinansierad och kommer snart att möta nya utmaningar om uppströmsdammen byggs längs Gambiafloden som planerat. Slutsats Galapagosöarna och Niokola-Koba nationalpark representerar två av planeten jordens mest värdefulla skatter. De innehåller biologisk mångfald som inte bara ger vetenskapliga möjligheter utan kan stödja hälsan för hela ekosystemet i sina respektive regioner.


Båda platserna är listade... Verk som citeras Novy, Julia W. Incitamentsåtgärder för bevarande av biologisk mångfald och hållbarhet: en fallstudie av Galapagosöarna. FN:s miljöprogram: WWF-USA. FN-krönika. Bevarande av endemisk biologisk mångfald på Galapagos världsarv. Utbildning i öst och väst Skillnaden mellan utbildning i öst och väst är främst en skillnad i kultur. Idag är kulturskillnaderna mindre uttalade än för ett sekel sedan. Det globaliserade samhället har sett kulturer smälta samman och smälta in i varandra, så att öst på många sätt liknar väst på fler sätt än en Igarashi.


Men djupt rotade kulturella ledtrådar representerar fortfarande en grundläggande orsak till existerande utbildningsskillnader mellan öst och väst. Detta dokument kommer att beskriva dessa skillnader och visa varför de finns. Medeltida skrån var viktiga för produktionsstandarden under renässansen. Till exempel, "på platser där skråen var starka, utövade de strikt tillsyn över träningen" Hansen. Faktum är att renässansens utbildning och lärlingsutbildning var en mycket skicklig övning som började i den yngsta åldern och som ofta krävde mer än ett decenniums träning.


Li, Jin. Kulturella grunder för lärande: öst och väst. Storbritannien: Cambridge, Lis bok är till stor hjälp för att förstå skillnaderna mellan österländsk och västerländsk utbildning: den belyser kulturella influenser i väst, från grekerna och i öst, från Konfucius och Buddha, etc. Den tittar på hur religion och vetenskap båda har spelat en roll i var öst och väst är pedagogiskt sett. Islamisk teknologi Kultur och konstruktion Den islamiska guldålderns historia Kulturmiljö Den islamiska guldåldern är också känd som islams kalifat eller den islamiska renässansen. Termen hänvisar till ett system av politisk, kulturell och religiös auktoritet som härrör från profeten Muhammeds lära i början av 600-talet e.Kr.


Vid sin höjdpunkt under den abbasidiska dynastin åttonde till trettonde århundradena e.Kr. upplevde den islamiska civilisationen en uppblomstring av konst och kultur som blandade arabiska, persiska, egyptiska och europeiska element Kraemer. Resultatet blev en era av otroliga intellektuella och kulturella framsteg Wiet. På höjden av sin makt kontrollerade kalifatet hela det nuvarande Mellanöstern, hela norra Afrika och in i Spanien, och så långt österut som Indusdalen, vilket gjorde det till ett av de största imperien genom tiderna och ett av få stater att någonsin utvidga det direkta styret över tre... com är en intressant webbplats.


Företagets webbplats har ett "sök"-alternativ. När ordet "mångfald" sätts i sökrutan, gav det flera svar och de flesta av dem var relaterade till kunder och anställda. Resultaten visade var företaget använde ordet "mångfald" i dokument relaterade till kunder och anställda. I ett av dokumenten med titeln "Kärnsyfte och värderingar" för företaget stod det "Förstå människor -- kunder, kollegor,... Referenser Alserhan, B. Medarbetarnas attityder till mångfald i ett icke-västerländskt sammanhang. Employee Relations, 32 1 , Att göra skillnad -- " kritiska perspektiv på arbetskonfigurationen, mångfald och ojämlikheter. Equal Div And Incl: An Int J, 32 6. Fritidschefers uppfattningar om medarbetarnas mångfald och påverkan av medarbetarnas mångfald.


International Journal Of Hospitality Management, 32, Tesco plc. Verktyg för utvärdering av arv Benchmarkbedömning Verktyg för utvärdering av arv: Kulturella värden och hälsoövertygelser Kulturell känslighet är en integrerad del av effektiv omvårdnad. Även om definitionerna av begrepp som "hälsa" och "välbefinnande" på deras yta kan tyckas vara självklara, är dessa föreställningar i själva verket mycket föränderliga och speciella för individen och hans eller hennes kultur. Kulturell okänslighet kan leda till att patienter blir alienerade från det medicinska systemet och detta resulterar i sämre, ineffektiv vård. En av anledningarna till att instrument som Heritage Assessment Tool kan vara så användbara är att det kan vara ett tydligt och effektivt sätt att fastställa de kulturellt kontextuella hälsoövertygelserna hos en patient vars erfarenheter och värderingar skiljer sig från läkarens, sjuksköterskans, eller annan vårdgivare som behandlar patienten.


Den första familjen jag intervjuade var ett kinesiskt-amerikanskt hushåll. Även om familjen var relativt assimilerad och barnen var andra generationens invånare... Kulturell mångfald: vad är det? Således kan till exempel en nation som Amerika sägas vara kulturell mångfald eftersom den representeras av olika kulturer och etniciteter över hela landet. Samtidigt handlar det att vara kulturell mångfald också om att visa respekt och uppskattning för och mot de olika kulturella och etniska grupperna inom samhället. Mångfald är något som erkänns snarare än att något undertrycks eller ignoreras. Sann kulturell mångfald är inte bara den fysiska sammansättningen av gruppen utan också sinnestillståndet hos medlemmarna i den gruppen när det gäller hur de tänker på och ser på mångfald.


Ändå, som DiMaggio och Bryson visar, är kulturell mångfald fortfarande ett kontroversiellt ämne för vissa. En av de största utmaningarna för kultur…. Referensdagen, R. Att möta utmaningen med kulturell mångfald. Hämtad nov. html DiMaggio, P. Allmänhetens attityder till kulturell auktoritet och kulturell mångfald inom högre utbildning och konst. pdf Turner-Vorbeck, Tammy A. Utvidga mångkulturell utbildning till att inkludera mångfald i familjer. Multicultural Education,13 2 , Hämtad augusti från ProQuest. Sociala, kulturella och ekonomiska dimensioner av informationsanvändning Bibliotekets institutioner spelar en viktig roll för att ta itu med sociala och politiska frågor genom att tillhandahålla relevant information.


Det är ansvaret för frontlinjeanställda, referensbibliotekarier och paraprofessionella att fatta beslut och ange tonen som kommer att inspirera till en dynamisk relation inom en gemenskap. Social Dimension Bibliotekarier är ansvariga för att se till att deras institution möter användarnas krav på flera sätt. När det gäller samhället är bibliotek mer än tillgång till media och böcker eller till och med internet. I vissa fall fungerar det som en samlingspunkt för möjligheter och engagemang i samhället. I små städer är bibliotek bland de få offentliga byggnader där samhällsmedlemmar...


Referenser Gallagher, A. Ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter: En juridisk resursguide. Philadelphia, PA: Univ. Av Pennsylvania Press. Sanning, E. Kulturen i en informationsekonomi: Influenser och effekter i Irland. Dordrecht: Kluwer Academic. sociala och kulturella effekter av att etablera ett ekotursföretag i Joao Pessoa, Brasilien. Utvecklingen av ekotursm n specifika områden förväntas tack vare partnerskap med lokala banker; lokala myndigheters intressen och regleringar; och en allmän ökad medvetenhet om spänningen mellan tourst-dollarn, miljön och lokala kulturer.


Forskningsmetoder Primära forskningsintervationer och frågeställningar kommer att genomföras för att analysera projektets genomförbarhet. Sekundär forskning kommer att genomföras, i form av en... i Äventyrare ger sig ut för att upptäcka andra länder t.ex. Turismens utveckling har påverkat människor och samhälle och har skapat tusentals organisationer, på många nivåer: nationella och internationella, statliga eller icke-statliga. Turismen har alltså lett till att miljoner jobb skapats över hela världen, i vad som idag är en av de snabbast växande industrierna i världen. Turism har fått människor att konfrontera olika attityder och att beundra eklektiska kulturer. Dessutom, för att kunna förstå dessa kulturer, har samhället i stort varit tvunget att anpassa sig till kulturernas mångfald genom att lära sig andra språk än sina egna, olika typer av gastronomi och musik, och även genom att anta en större tolerans mot olika religioner.


Att inte fira jul och inte ha ledigt från skolan för persiska religiösa högtider har alltid fått mig att lägga märke till det faktum att jag är "annorlunda. Det tog mig ganska lång tid att komma till denna insikt och att fullt ut acceptera min kulturellt mångfaldiga identitet som persisk-amerikan, men nu när jag har det inser jag att mångfalden jag kämpade med i min ungdom faktiskt har gett mig en stor fördel i det moderna samhället. Jag är redan förberedd och väl rustad inte bara för att "hantera" kulturell mångfald, utan för att aktivt engagera mig och navigera i en värld där det är vanligt. Att lära sig att inte bara tolerera utan att utnyttja kulturell mångfald på arbetsplatsen kan vara mycket svårt. Till och med något som anses vara standard av många...


Referenser Carnevale, en. Under, J. Konsten att persisk musik. New York: Mage publishing. Åtkomst 8 september html Woods, S. Nedgången av det afrikanska arvet i Amerika. Afrikanerna rycktes upp med rötterna från sina hem och sin mark och fördes med tvång till Amerika till en början behöll de många av sina kulturella egenskaper och värderingar; Men allt eftersom tiden gick och de assimilerades i den euroamerikanska kulturen gick dessa kulturella traditioner och värderingar förlorade. I efterhand kan det fula ärret på historien om grundandet av USA aldrig läkas, men värdigheten i historien för de afrikaner som fördes hit borde vara en del av historien och hedras. Den första utgångspunkten för denna forskning är att språk och kulturellt identifierande egenskaper som afrikaner fört till de amerikanska stränderna förblev i spel under slaveriåren - men en stor del av den aspekten av afrikansk kultur är borta idag.


För det andra har historiker "förlorat" afrikanskt arv och kultur genom ofullständig återgivning av afrikansk och slavhistoria. Litteraturrecension….

No comments:

Post a Comment