Wednesday, February 16, 2022

Hur man skriver en bra uppsats

Hur man skriver en bra uppsats



En tillräckligt stor del av studentpopulationen kämpar redan för att behålla godkända betyg när de undervisas på engelska, och att lägga till andra språk skulle sannolikt lägga till det hur man skriver en bra uppsats. Senare kommer vi att titta på dessa skillnader i samband med en provuppsats. Vi kan nu köpa varor i en mängd olika butiker utan hjälp av en mänsklig kassörska. org, dessa områden är följande:. Om du har valt att bara diskutera förhållandet mellan ditt perspektiv och ett annat perspektiv, är det här andra stycket valfritt.





ACT med att skriva: Provprompt



ACT StrategiesACT Writing. Det finns ingen del av ACT som är mer mystisk för studenter än uppsatsen, och väldigt få människor verkar veta exakt vad ACT letar efter i en "perfekt" uppsats, särskilt eftersom september var det nya ACT Writing testets debut. Lyckligtvis har vi expertis för att ge dig en inblick i hur uppsatsen fungerar och vad du kan göra för att lyfta dina poäng de där extra poängen uppåt skalan. Oavsett om du försöker imponera på din drömskola eller bara vill öka ditt ACT-poäng, är uppsatsen en bra sak att arbeta med. Några av tipsen nedan står för sig själva, medan andra ingår i större kategorier som har sammanställts baserat på vår ACT-expertis.


Viktigt: Om du inte har läst dessa två andra ACT Writing-guider innan, ta en minut och läs dem nu:. ACT Writing Rubric: Analys, förklaring och strategier. Hur man skriver en ACT-uppsats, steg för steg, hur man skriver en bra uppsats. Om du redan får 8 eller högre i varje domän på övningar eller riktiga ACT-uppsatser, har du en chans att helt och hållet spika vad väghyvlarna vill, representerat av ett betyg på 12, med lite övning. Men det finns hur man skriver en bra uppsats viktigt att komma ihåg i din strävan efter perfektion: på ACT-uppsatsen är en 12 inte alltid uppnåelig.


Vi har goda och dåliga nyheter för er som är fast beslutna att veta hur man får 12 på ACT-uppsatsen. Du måste öva på denna specifika uppsats. Hur man skriver en bra uppsats perfekt ACT-uppsats är som ett pussel som råkar vara i skriftlig form - det kan bemästras, men att göra det bra och fullständigt varje gång kräver några månaders övning. Att veta hur man skriver andra typer av uppsatser kommer bara att hjälpa dig en begränsad mängd. Eftersom hela uppsatsen måste skrivas på 40 minuter kräver det lite tur att få en 12:a. Du måste välja en avhandling och tänka på relevanta och övertygande bevis för att stödja den innan du ens kan börja skriva, så mycket beror på hur snabbt du kan bestämma dig för en synvinkel och relevant stöd för vad som än råkar vara.


Och eftersom perfekta uppsatser nästan alltid är minst två sidor långa kommer du inte att ha någon tid över. Eftersom uppsatsen är så formelrik är det alltid möjligt att få minst en 10:a i varje domän. Och utöver detta kommer ingen högskola värd sitt salt att basera din antagning till college på att få de två sista poängen på en uppsats du var tvungen att skriva på 40 minuter. Målet är egentligen att visa att du kan skriva en anständig uppsats på den tiden, och en 10:a i varje domän visar att lika bra som en 12:a gör. Om hur man skriver en bra uppsats frågade ACT vad skillnaden är mellan en 10 och en 12 ACT-uppsats, skulle de hänvisa oss till deras poängkriterier replikerade i tabellen nedan som beskriver skillnaden mellan 5 och 6 uppsatspoäng i varje domän.


Som du kanske redan vet kommer ett totalt domänpoäng på 12 från två läsare separat som ger din uppsats 6; de fyra domänpoängen beräknas sedan för att beräkna ditt totala uppsatspoäng på. Vi har markerat skillnaderna mellan 5 och 6 kriterier i fet stil. Senare kommer vi att titta på dessa skillnader i samband med en provuppsats. Den 6 uppsatsen ger ett mer specifikt och logiskt exakt sammanhang. Avhandlingen och argumentationen visar på en djup förståelse av frågan, hur man skriver en bra uppsats, medan analysen inte bara nämner, utan också inspekterar komplexiteten och implikationerna av frågan.


Nu ska vi titta på en provuppsats och hur den visar egenskaperna hos den 6 uppsatsen ovan. Låt oss först titta på prompten:. Många av de varor och tjänster vi är beroende av dagligen levereras nu av intelligenta, automatiserade maskiner snarare än människor. Robotar bygger bilar och andra varor på löpande band, där det en gång fanns mänskliga arbetare. Många av våra telefonsamtal förs nu inte med människor utan med sofistikerad teknik. Vi kan nu köpa varor i en mängd olika butiker utan hjälp av en mänsklig kassörska. Automatisering ses generellt som ett tecken på framsteg, men vad går förlorat när vi ersätter människor med maskiner?


Med tanke på den accelererande variationen och förekomsten av intelligenta maskiner är det värt att undersöka konsekvenserna och innebörden av deras närvaro i våra liv. Perspektiv ett: Det vi förlorar med att ersätta människor med maskiner är en del av vår egen mänsklighet. Även våra vardagliga möten kräver inte längre av oss grundläggande artighet, respekt och tolerans för andra människor. Perspektiv två: Maskiner är bra på repetitiva jobb med låg kompetens och extremt precisa jobb med hög hastighet. I båda fallen fungerar de bättre hur man skriver en bra uppsats människor. Denna effektivitet leder till en mer hur man skriver en bra uppsats och progressiv värld för alla. Perspektiv tre: Intelligenta maskiner utmanar våra långvariga idéer om vad människor är eller kan vara. Detta är bra eftersom det driver både människor och maskiner mot nya, oanade möjligheter.


Läs nu ACT-uppsatsexemplet nedan och försök att märka hur det uppfyller kriterierna i tabellen ovan. Från det enklaste systemet av remskivor och linor till den mest komplexa superdatorn i världen idag, maskiner har haft och fortsätter att ha ett djupgående inflytande på mänsklighetens utveckling. Oavsett om det handlar om att ta över monotona uppgifter med låg kompetens eller att ta bort det röriga "mänskliga" elementet från våra dagliga interaktioner, har maskiner svarat på uppmaningen. Den ökande förekomsten av intelligenta maskiner utmanar oss att förändra långvariga uppfattningar om våra begränsningar och att fortsätta framåt mot nya och ännu mer avancerade möjligheter.


Ett vanligt argument mot den ökade närvaron av maskiner i vårt dagliga liv är att maskiner läcker ut vår grundläggande mänsklighet från oss. Visserligen kan vissa personer vars enda sociala interaktion är anonyma textbaserade konversationer med andra anonyma internetforumbor över datorer börja förlora grundläggande mänsklig artighet och empati. Detta är kristallklart med en blick på kommentarsektionen i en populär nyhetsartikel. Men maskiner är också kapabla att förbättra människors förmåga att kommunicera. Ett exempel på detta finns i Tod Machovers labb vid MIT, där genombrott inom neuroteknik har gjort det möjligt för quadripalegics att manipulera text på datorer med sina sinnen. Sådana interaktioner skulle vara omöjliga utan existensen av intelligenta maskiner.


Därför måste jag inte hålla med om Perspektiv ett. Istället för att förlora en del av vår egen mänsklighet till maskiner, gör vi istället den mest väsentliga för mänskligheten av handlingar, kommunikation, möjlig. En annan tankeskola Perspective Two hävdar att maskiner är bra på hur och repetitiva jobb med hög kompetens, vilket leder till en mer välmående och progressiv värld för alla. Detta kan ses i de mänskliga arbetstimmar som sparas dagligen med automatiserade telefonmenyer. Innan intelligenta maskiner möjliggjorde automatiska telefonmenyer tog varje kundtjänstsamtal upp värdefull personaltid.


Nu tillåter menyer uppringare att välja det nummer som bäst passar deras behov, och dirigerar samtal till lämpliga destinationer utan att mänskliga anställda behöver slösa tid på att förklara för hundrade gången att "vår öppettider är 10:00-18:00. När det gäller automatiserade telefonmenyer betyder det att ibland inga menyalternativ är korrekta. Även om automatiserade system kan ta bort bördan av mänskliga arbetare, är det ett misstag att tänka hur man skriver en bra uppsats de kan ersätta människor helt och hållet. Ett sista exempel kommer att visa hur intelligenta maskiner utmanar långvariga idéer och driver oss mot nya, oanade möjligheter perspektiv tre. På min gymnasieskola var alla elever tvungna att ta diagnostiska test i varje huvudämne för att ta reda på våra styrkor och svagheter, och vi sorterades sedan in i klass efter kompetensnivå.


Ett verkligt anmärkningsvärt mönster uppstod som ett resultat av denna sortering: det visade sig att alla barn i min fysikklass på mellannivå också var en begåvad musiker. Systemet som sorterade oss tillät oss att hitta detta underliggande mönster, vilket förändrade hur våra lärare lärde oss; vi lärde oss om mekanik genom exempel som var mer relevanta för våra liv och svarade på frågor som "hur många remskivor behövs för att lyfta ett piano? När jag tidigare hade kämpat med fysik och helt enkelt antagit att det var ett ämne jag "inte var bra på", tillät det intelligenta, automatiserade sorteringssystemet mig att upptäcka att jag faktiskt kunde förstå mekanik om jag lärde mig på rätt sätt. Denna upptäckt drev mig mot tidigare oanade akademiska möjligheter. Sammanfattningsvis hjälper intelligenta maskiner oss att ta oss framåt som art till högre höjder.


Även om maskiner kan orsaka problem och i vissa fall kan behöva mänsklig input för att fungera optimalt, är det hur vi reagerar och anpassar oss till maskinerna som är den verkliga takeaway. Låt oss nu titta på en kommenterad version av detta ACT-uppsatsexempel som pekar ut uppsatsens funktioner. och specifika exempel som diskuterar båda sidor av perspektiven: " vissa människor vars enda sociala interaktioner är anonyma textbaserade konversationer hur man skriver en bra uppsats andra anonyma internetforumbor över datorer kan börja förlora grundläggande mänsklig artighet och empati. Uppsatsen är tillräckligt lång för att analysera och jämföra författarens perspektiv med andra perspektiv på ett nyanserat sätt ett positivt exempel för varje perspektiv med ett tillägg negativt exempel som jämför två perspektiv. författaren höll inte med om sitt eget perspektiv och inkluderade ett inledande stycke och en slutsats.


Medan ACT, Inc. erkänner inte att längd är en faktor för att poängsätta ACT-uppsatserhur man skriver en bra uppsats, de flesta experter är överens om att det är så. Men längd betyder ingenting om det inte finns värdefull information som fyller utrymmet, så långa ACT-uppsatser måste också vara detaljerade - den här författaren använder utrymmet för att ge massor av analyser av och sammanhang för sina exempel, hur man skriver en bra uppsats. Du kanske har märkt att uppsatsen är uppdelad i flera stycken i standardformatet med fem stycken, faktiskt. Detta gör uppsatsen lättare att läsa, särskilt för ACT-läsare som har ungefär två till tre minuter på sig att läsa och göra poäng! varje uppsats. Om dina poäng lätt kan delas upp i små delar, är det vettigt att dela upp det i ännu fler stycken, så länge din uppsats organisation och logiska utveckling förblir tydlig.


Denna uppsats använder ett personligt exempel, hur man skriver en bra uppsats, som kan eller inte kan utgöra spoiler alert: det är. Men poängen är att hur man skriver en bra uppsats kunde göras på, hur man skriver en bra uppsats, som allt du använder i din uppsats. Att kunna tänka på exempel som inte är alltför uppenbart påhittade kan ge dig en stor fördel på ACT-uppsatsen, hur man skriver en bra uppsats. Nyckeln till ett perfekt resultat på ACT-uppsatsen är att använda varje sekund av din tid klokt. För detta ändamål, hur man skriver en bra uppsats, här är några tips för att undvika vanliga tidsslöseri och lägga din energi där den ger dig flest poäng.


Ta reda på mer om hur du skriver en ACT-uppsats med det här steg-för-steg-exemplet. Använd vår analys av ACT Writing Rubric för att lära dig mer om hur din uppsats kommer att få poäng – och upptäck strategier du kan använda för att få poängen du vill ha. Vill sikta på perfektion på ACT med en 36? Läs vår guide om hur man gör en perfekt ACT-poäng, skriven av vår bosatta 36-poängare. Se till att ditt ACT-poäng är tillräckligt högt för de skolor du vill ansöka till. Ta reda på hur du hittar din ACT-målpoäng. Kolla in våra bästa ACT-förberedande klasser online.


Vi garanterar dina pengar tillbaka om du inte förbättrar din ACT-poäng med 4 poäng eller mer. Våra klasser är helt online och de undervisas av ACT-experter. Om du gillade den här artikeln kommer du att älska våra klasser. Tillsammans med expertledda lektioner får du personliga läxor med tusentals övningsproblem organiserade av individuella färdigheter så att du lär dig mest effektivt. Vi kommer också att ge dig ett steg-för-steg, anpassat program att följa så att du aldrig blir förvirrad över vad du ska studera härnäst. Laura tog examen magna cum laude från Wellesley College med en BA i musik och psykologi och tog en magisterexamen i komposition från Longy School of Music of Bard College. Hon fick 99 percentilpoäng på SAT och GRE och älskar hur man skriver en bra uppsats elever om hur man utmärker sig i gymnasiet.


Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. kan du interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen.





skriva argumenterande uppsats



Om du skriver om samma ämne som alla andra, är det troligt att vissa människor inte kommer att göra det lika bra som du, men andra kommer att göra det bättre. Så försök att inte öppna dig för dessa jämförelser. Var originell. Återigen, detta betyder inte att du inte kan skriva om ett vanligt ämne, men om du ska göra det, se till att du väljer mycket specifika exempel inom det ämnet för att visa din kunskap. Men om du kan komma på något som skulle vara mindre uppenbart, gå den vägen. Nu är det här knepigt. Du kan få ett perfekt resultat helt enkelt genom att helt instämma i ett av de tre presenterade perspektiven, och för de allra flesta elever är detta det bästa tillvägagångssättet för att se till att du inte går helt ur spåret och slutar med att skada din poäng. Men om du anser dig själv vara en mycket stark författare, kanske du verkligen kan imponera genom att lägga till din egen twist på prompten.


I de flesta fall är det enklaste sättet att göra detta att begränsa omfattningen av ett av perspektiven. Till exempel, om du tittar på exempeluppsats 5 om akt. org, kommer du att se att väghyvlarna applåderade studenten för att ha utvärderat perspektiven genom "linsen för en viss ideologi": kapitalismen. Här är ett utdrag av poängförklaringen:. Uppmaningen handlar om en större fråga - den positiva eller negativa effekten av "intelligenta maskiner" i vårt samhälle - men den här eleven har begränsat omfattningen och därigenom kunde han ge ett specifikt övertygande argument som inte försökte ta itu med livets alla områden i en uppsats på fem stycken. Så för er ACT-skrivande superstjärnor där ute som letar efter poäng i intervallet 11–12, ta dessa viktiga tips till hjärtat och få öva med ACT-skrivuppmaningar.


Den nya ACT-uppmaningen är tuff, men att öva med exempelprompter och komma med argument i farten kommer att hjälpa! Öva uppsatsen på egen hand och uppgradera sedan till ett ACT-övningstest för att simulera testdagens upplevelse. Kristin ser till att Magooshs webbplatser är fulla av fantastiska, gratis resurser som kan hittas av elever som förbereder sig för standardiserade test. Med en doktorsexamen från UC Irvine och examina i utbildning och engelska, har hon arbetat inom utbildning sedan dess och har hjälpt studenter att förbereda sig för standardiserade test, såväl som antagning till högskola och forskarskolor, eftersom hon njuter av plågan och lyckan med att springa, backpacka, hot yoga och esoterisk kunskap. Engelska är inte mitt modersmål. Jag behöver engelsk redigering och korrekturläsning så att jag låter som en modersmålstalare.


Jag behöver få min tidskriftsartikel, avhandling eller terminsuppsats redigerad och korrekturläst, eller så behöver jag hjälp med en antagningsuppsats eller ett förslag. Jag har en roman, manuskript, pjäs eller e-bok. Jag behöver redigering, kopieringsredigering, korrekturläsning, kritik av mitt arbete eller ett frågepaket. Jag behöver redigering och korrekturläsning av mina vitböcker, rapporter, manualer, pressmeddelanden, marknadsföringsmaterial och andra affärsdokument. Den ökande förekomsten av intelligenta maskiner utmanar oss att förändra långvariga uppfattningar om våra begränsningar och att fortsätta framåt mot nya och ännu mer avancerade möjligheter. Ett vanligt argument mot den ökade närvaron av maskiner i vårt dagliga liv är att maskiner läcker ut vår grundläggande mänsklighet från oss. Visserligen kan vissa personer vars enda sociala interaktion är anonyma textbaserade konversationer med andra anonyma internetforumbor över datorer börja förlora grundläggande mänsklig artighet och empati.


Detta är kristallklart med en blick på kommentarsektionen i en populär nyhetsartikel. Men maskiner är också kapabla att förbättra människors förmåga att kommunicera. Ett exempel på detta finns i Tod Machovers labb vid MIT, där genombrott inom neuroteknik har gjort det möjligt för quadripalegics att manipulera text på datorer med sina sinnen. Sådana interaktioner skulle vara omöjliga utan existensen av intelligenta maskiner. Därför måste jag inte hålla med om Perspektiv ett. Istället för att förlora en del av vår egen mänsklighet till maskiner, gör vi istället den mest väsentliga för mänskligheten av handlingar, kommunikation, möjlig.


En annan tankeskola Perspective Two hävdar att maskiner är bra på hur och repetitiva jobb med hög kompetens, vilket leder till en mer välmående och progressiv värld för alla. Detta kan ses i de mänskliga arbetstimmar som sparas dagligen med automatiserade telefonmenyer. Innan intelligenta maskiner möjliggjorde automatiska telefonmenyer tog varje kundtjänstsamtal upp värdefull personaltid. Nu tillåter menyer uppringare att välja det nummer som bäst passar deras behov, och dirigerar samtal till lämpliga destinationer utan att mänskliga anställda behöver slösa tid på att förklara för hundrade gången att "vår öppettider är 10:00-18:00.


När det gäller automatiserade telefonmenyer betyder det att ibland inga menyalternativ är korrekta. Även om automatiserade system kan ta bort bördan för mänskliga arbetare, är det ett misstag att tro att de kan ersätta människor helt och hållet. Ett sista exempel kommer att visa hur intelligenta maskiner utmanar långvariga idéer och driver oss mot nya, oanade möjligheter perspektiv tre. På min gymnasieskola var alla elever tvungna att ta diagnostiska test i varje huvudämne för att ta reda på våra styrkor och svagheter, och vi sorterades sedan in i klass efter kompetensnivå. Ett verkligt anmärkningsvärt mönster uppstod som ett resultat av denna sortering: det visade sig att alla barn i min fysikklass på mellannivå också var en begåvad musiker. Systemet som sorterade oss tillät oss att hitta detta underliggande mönster, vilket förändrade hur våra lärare lärde oss; vi lärde oss om mekanik genom exempel som var mer relevanta för våra liv och svarade på frågor som "hur många remskivor behövs för att lyfta ett piano?


När jag tidigare hade kämpat med fysik och helt enkelt antagit att det var ett ämne jag "inte var bra på", tillät det intelligenta, automatiserade sorteringssystemet mig att upptäcka att jag faktiskt kunde förstå mekanik om jag lärde mig på rätt sätt. Denna upptäckt drev mig mot tidigare oanade akademiska möjligheter. Sammanfattningsvis hjälper intelligenta maskiner oss att ta oss framåt som art till högre höjder. Även om maskiner kan orsaka problem och i vissa fall kan behöva mänsklig input för att fungera optimalt, är det hur vi reagerar och anpassar oss till maskinerna som är den verkliga takeaway. Låt oss nu titta på en kommenterad version av detta ACT-uppsatsexempel som pekar ut uppsatsens funktioner.


och specifika exempel som diskuterar båda sidor av perspektiven: " vissa personer vars enda sociala interaktion är anonyma textbaserade konversationer med andra anonyma Internetforumbor över datorer kan börja förlora grundläggande mänsklig artighet och empati. Uppsatsen är tillräckligt lång för att analysera och jämföra författarens perspektiv till andra perspektiv på ett nyanserat sätt ett positivt exempel för varje perspektiv med ett tillägg negativt exempel som jämför två perspektiv som författaren inte höll med om med sitt eget perspektiv och inkluderar ett inledande stycke och en slutsats.


Medan ACT, Inc. erkänner inte att längd är en faktor för att poängsätta ACT-uppsatser, de flesta experter är överens om att det är. Men längd betyder ingenting om det inte finns värdefull information som fyller utrymmet, så långa ACT-uppsatser måste också vara detaljerade - den här författaren använder utrymmet för att ge massor av analyser av och sammanhang för sina exempel. Du kanske har märkt att uppsatsen är uppdelad i flera stycken i standardformatet med fem stycken, faktiskt. Detta gör uppsatsen lättare att läsa, särskilt för ACT-läsare som har ungefär två till tre minuter på sig att läsa och göra poäng! varje uppsats. Om dina poäng lätt kan delas upp i små delar, är det vettigt att dela upp det i ännu fler stycken, så länge din uppsats organisation och logiska utveckling förblir tydlig.


Den här uppsatsen använder ett personligt exempel, som kan eller inte kan utgöras av spoiler alert: det är det. Men poängen är att det kan hittas på, liksom allt du använder i din uppsats. Att kunna tänka på exempel som inte är alltför uppenbart påhittade kan ge dig en stor fördel på ACT-uppsatsen. Nyckeln till ett perfekt resultat på ACT-uppsatsen är att använda varje sekund av din tid klokt. För detta ändamål, här är några tips för att undvika vanliga tidsslöseri och lägga din energi där den ger dig flest poäng. Ta reda på mer om hur du skriver en ACT-uppsats med det här steg-för-steg-exemplet. Använd vår analys av ACT Writing Rubric för att lära dig mer om hur din uppsats kommer att få poäng – och upptäck strategier du kan använda för att få poängen du vill ha. Vill sikta på perfektion på ACT med en 36? Läs vår guide om hur man gör en perfekt ACT-poäng, skriven av vår bosatta 36-poängare.


Se till att ditt ACT-poäng är tillräckligt högt för de skolor du vill ansöka till. Ta reda på hur du hittar din ACT-målpoäng. Kolla in våra bästa ACT-förberedande klasser online. Vi garanterar dina pengar tillbaka om du inte förbättrar din ACT-poäng med 4 poäng eller mer. Våra klasser är helt online och de undervisas av ACT-experter. Om du gillade den här artikeln kommer du att älska våra klasser. Tillsammans med expertledda lektioner får du personliga läxor med tusentals övningsproblem organiserade av individuella färdigheter så att du lär dig mest effektivt. Vi kommer också att ge dig ett steg-för-steg, anpassat program att följa så att du aldrig blir förvirrad över vad du ska studera härnäst. Laura tog examen magna cum laude från Wellesley College med en BA i musik och psykologi och tog en magisterexamen i komposition från Longy School of Music of Bard College.


Hon fick 99-percentilpoäng på SAT och GRE och älskar att ge elever råd om hur de ska utmärka sig i gymnasiet. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. com , låter dig interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar. Hur man får en perfekt, av en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester. Vilket SAT-målresultat bör du sikta på? Språkanvändning och konventioner—Poäng i denna domän återspeglar förmågan att använda skriftspråk för att förmedla argument med klarhet.


Kompetenta skribenter använder sig av konventionerna för grammatik, syntax, ordanvändning och mekanik. De är också medvetna om sin publik och anpassar stilen och tonen i sitt skrivande för att kommunicera effektivt. ACT-skrivsektionen poängsätts på en skala av , baserat på summan av poängen som de två utvärderarna ger. org , en perfekt 6 av 6 på vart och ett av de fyra områdena anses som följer:. Idéer och analys - Författaren genererar ett argument som kritiskt engagerar sig med flera perspektiv på den givna frågan. Argumentet etablerar och använder ett insiktsfullt sammanhang för analys av frågan och dess perspektiv. Utveckling och stöd— Utveckling av idéer och stöd för påståenden fördjupar insikten och breddar sammanhanget. En integrerad linje av skickliga resonemang och illustrationer förmedlar effektivt argumentets betydelse.


Kvalifikationer och komplikationer berikar och stärker idéer och analyser. Organisation— Responsen uppvisar en skicklig organisationsstrategi. Övergångar mellan och inom stycken stärker relationerna mellan idéer. Språkanvändning och konventioner— Användningen av språket förstärker argumentet. Ordvalet är skickligt och exakt. Meningsstrukturerna är genomgående varierade och tydliga. Stilistiska och registerval, inklusive röst och ton, är strategiska och effektiva. Även om några mindre fel i grammatik, användning och mekanik kan förekomma, hindrar de inte förståelsen. Det här perfekta betyget är dock svårt att få, eftersom båda poängtagare måste ge uppsatsen poängen 6 av 6.


Kom ihåg att det här avsnittet är valfritt och inte räknas in i din sammansatta poäng! Så vad är egentligen en BRA uppsatspoäng? Tja, den genomsnittliga skrivpoängen är bara drygt 7 av. Observera att organisation är ett av de fyra områden som din uppsats kommer att bedömas på. Använd den här dispositionen för att hjälpa dig förstå hur du organiserar din uppsats så att den flyter bra. Kom ihåg att alltid beskriva åtminstone ämnena i dina stödjande stycken innan du börjar skriva. Även om ACT-skrivsektionen kan verka som en olägenhet som slösar mer av din lördagsmorgon och inte bidrar till din sammansatta ACT-poäng, kan det faktiskt vara mycket fördelaktigt för studenter som förbereder sig för att ta steget till college.


Även om skrivsektionen inte är ett antagningskrav för de specifika skolor som du planerar att söka till, kan det hjälpa dig att bedöma dina skrivförmåga och därmed avgöra hur lätt eller svårt det kommer att vara för dig att skriva på högskolenivå. Naturligtvis finns det mycket mer förberedelser som kan göras för att säkerställa att en student är redo att utmärka sig på ACT-skrivsektionen. Om du vill förfina dina uppsatsskrivande färdigheter för att se till att de passar för ett högt betyg på ACT-uppsatsen, hjälper en av våra experthandledare dig gärna att förbereda.


Kontakta oss på vår kontaktsida eller via e-post på info thepreparedstudent. com för att diskutera dina ACT-testmål och testförberedande behov.

No comments:

Post a Comment