Thursday, February 10, 2022

Exempel på fotouppsats

Exempel på fotouppsats



Nästan vilket ämne du kan tänka dig kan ligga till grund för en fotouppsats. Du kan lära dig att fånga samma webbplats från olika vinklar för att skildra dess karaktär och berätta dess historia. Även enkla uppsatsämnen kan hjälpa dig att få färdigheter och tänja på dina fotografiska gränser. Det finns många sätt att göra det och du måste använda alla dina kunskaper. Detta är exempel på fotouppsats av de mest populära exemplen på fotouppsatser — det faller under kategorin fotojournalistik eller dokumentfotografi, exempel på fotouppsats. Du kan hitta intressanta bilder att analysera och fotoberättelseexempel online, i böcker eller i klassiska publikationer, som Life Magazine. Eftersom området i fråga redan har fångats, varför inte gå grader i motsatt riktning för din fotouppsats.





relaterade artiklar



Har du slut på intressanta fotouppsatser? Jag har förberett ett antal exempel för dig att hämta inspiration från. Hitta exemplet på fotouppsatsen du gillar och du är säker på att skapa en bestående känslomässig påverkan med ditt arbete. Vad är en fotouppsats? Det är en serie eller en samling bilder skapade i syfte att väcka känslor och känslor. De finns i en mängd olika former — från endast foton till bilder med korta kommentarer eller bildtexter och skrivna uppsatser åtföljda av exempel på fotouppsats. En bra idé för fotouppsatser är att filma protesten för att visa dess kraft. Gå upp till fronten och fotografera ledaren för demonstranterna som går fram.


Efter det, gå tillbaka till slutet av gruppen för att ta bilder av familjer som går med i protesten. Som ett resultat kommer du att få erfarenhet av att skjuta stora grupper av människor i rörelse. Gamla byggnader är utmärkta fotouppsatser eftersom du kan fånga ett stort antal element. Få godkännande innan du går in men tänk på att sådana platser är långt ifrån helt säkra. Ta med olika objektiv: det makro - för detaljer och det vidvinkelobjektiv - när du vill ta med många element i en bild. Det här är ett bra tillfälle att förverkliga idéer om fotouppsatser. Du kan fånga före, medan och efter stadierna av händelsen. Kom tidigare och ta bilder av förberedelseaktiviteterna, skjut sedan själva evenemanget med början från den officiella början.


Fortsätt fotografera även när evenemanget är över, fånga städningen och exempel på fotouppsats processer. Många människor tycker att aktiviteter bakom scenen är mer fascinerande än vad deras resultat visas för tittarna. Filminspelning, fotosessioner, rundturer eller berättelser om framgångsrika människor är fantastiska fotouppsatsteman. Detta får alltid en känslomässig respons från publiken. Sådana skottlossningar visar oss den andra sidan av en person eller händelser som vi inte visste något om. Fans över hela världen söker kraftfullt efter sina favoritlag och spelare, oavsett typ av sport. Känslorna är höga under olika spel och det är en perfekt tid att fånga en fotografisk uppsats. Inget behov av att köpa biljetter till en stor match, en lokal gymnasieskola kommer att räcka för att träna.


De ljusaste exemplen på fotouppsatser är relaterade till sociala frågor, som arbetslöshet, våld i hemmet, könsdiskriminering och mer. Ta upp ämnet noggrant, med omtanke och leta efter ett korrekt perspektiv. Att fånga husdjur som njuter av sitt bekymmersfria och obekymrade liv verkar vara en enkel men samtidigt intressant aktivitet. Välj vilket djur som helst – från en tamfågel till en hund, katt eller häst. För mer känslomässiga bilder, ta bilder av ett husdjur när det fortfarande är ett barn och återskapa dessa bilder exempel på fotouppsats den är äldre eller är inne på sina sista dagar.


Människor uttrycker sig ofta med hjälp av kläder. Sättet som förbipasserande på gatorna är klädda kan spegla klädstilen i ett helt samhälle. Detta fotouppsatsexempel låter dig bli bekant med identiteten hos invånarna i olika länder. Bilderna av landmärken är vanligtvis tagna från en viss plats. En av de bästa idéerna för fotouppsatser är att prova att fotografera sevärdheter från olika vinklar. Du kommer också att få möjlighet att förbättra kompositionen och dina inramningsfärdigheter. TA olika perspektiv är oändliga: genom gatorna, på morgonen, eftermiddagen och kvällen, med en drönare eller inklusive reflektioner, exempel på fotouppsats. Koppla din övertygande fotouppsats till ett relevant globalt problem.


Leta efter en frivilligorganisation i ditt område, de kommer att vara ivriga att delta i ditt fotoprojekt. Fånga exakt vad volontärerna är involverade i, exempel på fotouppsats, fokusera på de ämnen de ger hjälp till och visa varför det är viktigt, exempel på fotouppsats. Religion exempel på fotouppsats en viktig del av alla kulturer. De mest framträdande exemplen på fotouppsatser är kopplade till religiösa traditioner över hela världen. Det finns inga gränser för hur du kan tolka och reflektera detta ämne i dina bilder.


Var uppmärksam på populära religiösa tillfällen, traditionella religiösa kläder och rätter som är typiska för dessa högtider. Överväg att besöka skolan och fånga lärares och elevers dagliga aktiviteter som en bild exempel på fotouppsats idéer. Försök att gå obemärkt förbi men be gärna folk att delta i skjutningen om de vill. Du kan hitta massor av fängslande scener i skolan: barn och lärare på rast, olika klassrum, kockar som lagar mat i matsalen. På grund av globaliseringen börjar olika kulturer gradvis likna varandra. I Nordamerika kan du försöka exempel på fotouppsats vissa indianska kulturer. I Australien kan du besöka aboriginer och i Skandinavien — den samiska nationen.


Lyft fram deras dagliga rutin, traditioner, exempel på fotouppsats, levnadssätt, matvanor osv. Arbets- och bostadsutrymmet för en person har många märkliga detaljer och är en idealisk bakgrund för fotouppsatser. Du kan begränsa denna idé exempel på fotouppsats företrädare för vissa yrken. Till exempel kommer rummen och husen för människor av kreativa yrken definitivt att överraska och berätta mycket om dem som bor där. Modern skönhets- och modeindustri främjar en orealistiskt smal och perfekt kropp, exempel på fotouppsats. Därför kommer kroppspositiviteten att vara ett utmärkt ämne för kraftfulla fotouppsatser.


Till detta projekt kan du bjuda in personer i olika åldersgrupper, storlekar, funktionshindrade osv. Lägg sedan en riktig och retuscherad bild bredvid varandra för jämförelse. Försök att ställa frågorna till dina modeller om delar av deras kroppar som de är mest missnöjda med och markera dem i bilderna. Vissa människor bestämmer sig för att leva en livsstil som skiljer sig från den som allmänt accepteras av samhället. Utforska olika områden och leta efter människor med ett ovanligt sätt att leva. Ta bilder av dem som bor under extraordinära förhållanden, representanter för olika subkulturer eller LBGTQ-gemenskapen.


Dessa fotouppsatsämnen visar andra människor att det är okej att gå utanför komfortzonen och springa mot vinden. Ett av de bästa koncepten för fotouppsatser är relaterat till en dag i livet. Huvudpersonen kan vara vilken person som helst - en släkting eller en familjemedlem, en lärare, en författare eller polis, etc, exempel på fotouppsats. Människor är generellt intresserade av att ta reda på fakta om livet och exempel på fotouppsats andras rutin. Varje människas liv är otroligt, exempel på fotouppsats, speciellt om exempel på fotouppsats lär dig det mer i detalj. Det är möjligt att levandegöra en mängd olika fotoberättelseidéer som rör klimatförändringar. Res till platser som är mest påverkade av klimatförändringar, till exempel glaciärer eller kända semesterorter.


Fånga hur den ständiga torkan har påverkat miljön, djuren och invånarna. Som ett alternativ, ta bilder av miljöpartister eller outtömliga energikällor. Om du tittar på exempel på fotouppsatser som ägnas åt förbättringen, lockar de alltid mycket uppmärksamhet från tittarna. Du är säker exempel på fotouppsats få en inspirerande och motiverande fotouppsats. För att lägga till fler exempel på fotouppsats, ta bilder på personer med lös hud efter att ha gått ner i vikt. Som du redan vet är kroppsförändringar tilltalande och spännande ämnen för fotouppsatser. Om du känner för att experimentera och beröra sociala frågor, välj gravida tonårstjejer som modeller för ditt projekt.


De mest iögonfallande exemplen på fotoberättelser visar säsongsmässiga förändringar. Men om du är redo för kreativa experiment kan du ta fantastiska bilder, exempel på fotouppsats. Kom på hur du kan göra den här fotouppsatsen mer unik. Till exempel, filma din favoritplats, en plats där du tillbringade din barndom eller träffade ditt livs kärlek. Noah Kalina, en fotograf, har tagit bilder på sig själv i 12 år varje dag. Efter det lyckades han ta med alla dessa bilder i en video som varade i 7 minuter. En fotouppsats av en person som växer upp och sedan gradvis blir äldre kommer att vara en rörande och uppseendeväckande historia. En av de bästa fotouppsatserna skapades av Peter Funch, en dansk fotograf.


Han har skjutit på en och samma plats på en viss gata i New York samtidigt i 9 år. Peter kombinerade bilder av vanliga förbipasserande som han tog under olika dagar, med fokus på identiska aktiviteter, som att dricka kaffe eller röka, liknande frisyrer och kläder. Hotellrum i olika delar av världen kopierar ibland bokstavligen varandra. Roger Eberhard, en fotograf, reste till 32 länder i syfte att fånga repetitiva interiörer av Hilton hotellrum. Sedan kombinerade han dem med bilden av en fönstervy för sin bok som heter Standard. På väg till centrala London började fotografen Stefan Rousseau exempel på fotouppsats bilder på andra passagerare. Gordon Parks, den första afroamerikanska fotografen av tidningen LIFE, fick i uppdrag att ta bilder av grunden för urbant våld i Amerika.


Han har tagit många bilder på en familj i fyra veckor. Detta fotouppsatsexempel berör ämnet rasism, ekonomiskt utanförskap och fattigdom för många amerikanska medborgare. John Moore har koncentrerat sig på problemet med papperslösa invandrare till USA i tio år. Han lyckades fotografera hela USA:s södra gräns, reste aktivt över hela Mexiko och Centralamerika, besökte invandrargrupper i USA. Den skildrar olika aspekter av livet efter ett sexuellt övergrepp. Kate Ryan intervjuade och fotograferade offren för sexuella övergrepp. Det tog Jessica Earnshaw nästan två veckor att ta bilder på äldre fångar i fängelse.


Hennes bilder finns på sidorna i National Geographic och andra välkända tidningar. Teman för fängelsefotouppsatser bör utforskas ytterligare.





uppsatsens punktlighet



En av de bästa fotouppsatserna skapades av Peter Funch, en dansk fotograf. Han har skjutit på en och samma plats på en viss gata i New York samtidigt i 9 år. Peter kombinerade bilder av vanliga förbipasserande som han tog under olika dagar, med fokus på identiska aktiviteter, som att dricka kaffe eller röka, liknande frisyrer och kläder. Hotellrum i olika delar av världen kopierar ibland bokstavligen varandra. Roger Eberhard, en fotograf, reste till 32 länder i syfte att fånga repetitiva interiörer av Hilton hotellrum. Sedan kombinerade han dem med bilden av en fönstervy för sin bok som heter Standard.


På väg till centrala London började fotografen Stefan Rousseau ta bilder på andra passagerare. Gordon Parks, den första afroamerikanska fotografen av tidningen LIFE, fick i uppdrag att ta bilder av grunden för urbant våld i Amerika. Han har tagit många bilder på en familj i fyra veckor. Detta fotouppsatsexempel berör ämnet rasism, ekonomiskt utanförskap och fattigdom för många amerikanska medborgare. John Moore har koncentrerat sig på problemet med papperslösa invandrare till USA i tio år. Han lyckades fotografera hela USA:s södra gräns, reste aktivt över hela Mexiko och Centralamerika, besökte invandrargrupper i USA. Den skildrar olika aspekter av livet efter ett sexuellt övergrepp.


Kate Ryan intervjuade och fotograferade offren för sexuella övergrepp. Det tog Jessica Earnshaw nästan två veckor att ta bilder på äldre fångar i fängelse. Hennes bilder finns på sidorna i National Geographic och andra välkända tidningar. Teman för fängelsefotouppsatser bör utforskas ytterligare. Eric Etheridge tog bilder av människor ungefär 50 år efter att deras mugshots togs. Det är särskilt intressant att jämföra porträtten av samma kvinnor och män många år senare. När du redigerar din fotouppsats, kom ihåg att det är mycket viktigt att accentuera konceptet och känslorna du vill förmedla. Med följande 5 freebies garanteras fantastiska resultat.


Kontrollera din e-post för att ladda ner gratisprodukter. Använd den här åtgärden om du vill lägga till lite mystik till dina bilder. På grund av kontrasten mellan svarta och vita toner blir bilden mer detaljerad. Välj denna Ps HDR-action för fotouppsatser med landskap och natur. Det ökar detaliseringen och mättnaden av bilder. Lägg till mer dramatik till dina bilder med denna Ps-rököverlägg. Med hjälp av den kommer du att kunna lägga till subtila gråa röktrådar till bilder för visuell tilltalande. Gör delar av ett bra fotografi mer framträdande genom att använda denna förinställning. Det ger bilder blå toning, lägger till en liten dramatik till hela scenen. Dessutom ökar förinställningen mörkret i andra nyanser och skapar kallare hudtoner. En vintageeffekt kommer vackert att passa fotouppsatser.


Om du gillar en filmstil av bilder med djupa toner, använd denna Lr-förinställning. Den är lika perfekt för att förbättra bilder tagna inom och utanför. Hej, jag heter Tata Rossi - en professionell bloggare, läs mer. Exempel på fotouppsatser. Ladda ner gratis Action. Se hela samlingen. Tack för nedladdning! Ladda ner gratis överlägg. Ladda ner gratis förinställning. Tata Rossi Hej, jag heter Tata Rossi - en professionell bloggare, läs mer. Det är en stor social kommentar om tillståndet i vår värld. Övergivna byggnader visar oss också hur livet var förr.


De blir fantastiska fotouppsatser eftersom det finns så många detaljer. Få tillstånd och gå in, men var försiktig eftersom dessa byggnader kan vara farliga. Fotografera rummen och detaljerna. Du kommer att få kläm på att fotografera rum, titta på ljus, mönster, former och former. För mer information om Urbexing, läs vår artikel här. Jag brukade hjälpa till att fotografera modefotografering. Det betyder att jag hade en fantastisk möjlighet att se vad som händer bakom kulisserna. För mig är bakom kameran mycket mer intressant än vad som händer framför den.


Modellerna poserar och hundratals bilder tas, så det kan vara långsamt och trist. Bakom kulisserna har du dock stylisterna som jobbar med outfits, fixar hår och smink. Allt detta händer mellan skotten och vanligtvis i en brådska. Om du någonsin har läst Frukt kommer du att veta hur street fashion kan vara. Jag har till och med hört talas om en gata i Milano där folk går upp och ner och visar upp sina bästa stilar. Du kan enkelt fotografera dessa stilar, på ett slags gatufotograferingssätt. Du kommer också att ta porträtt samtidigt som du måste vara uppmärksam på din miljö och omgivning. Och du kan till och med stoppa folk på gatan för en snabb posering. Fotografer har stannat till på en plats medan de fotograferar de som går förbi. Här förblir bakgrunden densamma, och bara personerna förändras.


Erbjud dig att skicka folket en JPEG av sig själva, som de kan dela med dina uppgifter. De kommer att vara mer villiga att hjälpa dig. En idé med fotouppsats som jag alltid har velat prova är att fotografera ett landmärke från många olika utsiktspunkter. Tänk på det. Titta på Eiffeltornet och hur många samlingar av bilder som har tagits av det. Alla är från många olika vinklar från många olika avstånd. Det här är ett bra sätt att öva på din positionering och komposition genom olika perspektiv. Du kan inkludera detaljer och en synvinkel nedåt, du kan fotografera den från ovan med hjälp av en drönare. Och det finns tusentals sätt att fånga det genom gator och med hjälp av reflektioner. Landmärket är din studie, och den hjälper dig att titta på ljuset under olika tider på dygnet.


En liknande idé med fotouppsatser skulle vara att ta bilderna av landmärket från andra människor från samma utsiktspunkt. Unsplash är perfekt för detta. Vi lever i en helt annan tid än vi gjorde för 50 år sedan. Eller till och med för 20 år sedan, när fler och fler pappor stannar hemma och tar hand om barnen. Ett bra exempel på fotouppsats skulle vara att fånga dessa små familjer för att visa detta som social kommentar för den tid vi lever i. Dessa porträtt och gruppfotografier är ett bra sätt att öva och börja bygga upp ett nätverk av människor. De första bilderna kommer alltid att vara de svåraste att ta.


Men när du väl får upp farten har du bilder att visa och övertala nästa grupp. De kan använda några av bilderna och dela dem, och de kan till och med köpa några andra från dem. Familjer behöver alltid fler fotografier att hänga på väggen. Det kommer att finnas många jobb och karriärer som folk gör som du inte har en aning om. Ett bra sätt att förstå vad människor gör i sin vardag är att följa dem och fotografera medan du går. Du kanske inte kan gå släcka en brand med dem, men man vet aldrig. Det här är bra övning för dokumentärbilder, ta porträtt och stilleben av all utrustning de använder. Återigen, låt dem använda bilderna för sociala medier. Skicka också vidare fotouppsatserna till kommunfullmäktige eftersom de kanske kan hjälpa till med en utställning, och sprid ditt arbete också.


Detta kan ge dig betalt arbete i framtiden, eftersom du nu är en person som får saker gjorda. Ett bra sätt att stödja ditt samhälle, och kanske till och med få några av dina fotografier publicerade, är att fotografera inne i en skola. Du kanske tycker att det är svårt i början, men lägg ner dina avsikter för de ansvariga. Erbjud dig att låta dem använda och dela bilden som de vill. Du har nu ett team av människor som delar och gillar dina bilder. De ger dig marknadsföring över hela Facebook och andra sociala mediekanaler. Gå in i klassrummen, fotografera eleverna och lärarna under deras vardag.


Var så osynlig du kan, men involvera och integrera intresserade när och var du kan. Eller syfta till att skildra en specifik årskurs, dokumentera aktiviteter klubb eller sport, eller skildra den sociala miljön. En fotouppsats om matval i cafeterian kan vara tankeväckande eller till och med rolig. Det finns många potentiella riktningar att följa och många bra uppsatsexempel. Även om utbildning är ett utmärkt ämne för en fotouppsats för studenter, kan utbildning vara en stor inspirationskälla för alla fotografer. I slutändan är fotografer historieberättare. Tänk på vad en fotograf gör under en typisk fotografering. Han eller hon kommer att ta en serie bilder som hjälper till att förmedla essensen av motivet - oavsett om det är en person, plats eller ett livlöst föremål.


Till exempel berättar en familjeporträttsession historien om en familj – vilka de är, deras personligheter och närheten i deras förhållande. Att lära sig hur man gör en fotouppsats kan hjälpa dig att bli en bättre berättare – och en bättre fotograf. Att granska exempel på fotouppsatser och experimentera med dina egna uppsatsidéer kan hjälpa dig att välja meningsfulla samlingar av foton att dela med vänner och familj online. Att lära sig hur man skapar fotouppsatser kan också hjälpa dig att arbeta mot professionella fotograferingsambitioner. Tänk till exempel på matlagningsbloggar som visar dig varje steg i att göra ett recept.


Fotoessäer är också en stöttepelare i journalistiken. Och de bästa resefotograferna på Instagram berättar fantastiska historier med sina bilder också. Med en fotouppsats kan du utforska många stämningar och känslor. Några av de bästa fotoessäerna berättar allvarliga historier, men vissa är humoristiska och andra syftar till att framkalla action. Du kan öka medvetenheten med en fotouppsats om rasism eller en fotouppsats om fattigdom. En fotouppsats om mobbning kan bidra till att förändra det sociala klimatet för elever på en skola. Eller så kan du dokumentera en rolig dag på stranden eller en nöjespark. Du har kontroll över teman, fotografiska element och historien du vill berätta.


Varje fotouppsats kommer att vara annorlunda, men du kan använda en standardprocess. Genom att följa dessa fem steg guidar du dig genom varje fas av ditt fotouppsatsprojekt – från brainstorming av kreativa uppsatsämnen till att skapa en fotouppsats att dela med andra. Nästan vilket ämne du kan tänka dig kan ligga till grund för en fotouppsats. Du kan välja att fokusera på en specifik händelse, som ett bröllop, ett framträdande eller en festival. Du kan också fokusera på en stad eller ett naturområde över årstiderna för att berätta en historia om föränderliga aktiviteter eller landskap. Eftersom de bästa fotouppsatserna förmedlar mening och känslor, välj ett ämne av intresse. Mycket av arbetet i en fotouppsats av god kvalitet börjar innan du tar ditt första foto.


Du bör lägga lite tid på att lära dig områdets historia. Prata med lokala invånare och företagare och ta reda på planerade evenemang. För vilket ämne du väljer, samla information först. Det kan innebära internetsökningar, biblioteksforskning, intervjuer eller att spendera tid på att observera ditt ämne. När du har gjort en del efterforskningar och har en god känsla för historien du vill berätta kan du skapa en storyboard. Med en storyboard kan du skriva eller skissa de perfekta bilderna du vill ta för att förmedla ditt budskap. En bildlista kan vara särskilt användbar när du är på en engångshändelse och vill ta specifika bilder för din fotouppsats.


Tänk på varje skott som en mening i din berättelse. Och sträva efter att få varje skott att framkalla specifika idéer eller känslor. Din storyboard och bildlista kommer att vara viktiga guider för att hjälpa dig att få ut det mesta av varje fotografering. Se till att avsätta tillräckligt med tid för att ta alla bilder du behöver - speciellt om du fotograferar en engångshändelse. Och tillåt dig själv att utforska dina idéer med hjälp av olika tekniker för fotokomposition, perspektiv och färgkontrast. Du kan behöva ta hundra bilder eller mer för att få tio perfekta för din fotografiska uppsats. Eller så kanske du upptäcker att du vill lägga till fler foton till din berättelse och utöka ditt bilduppsatskoncept.


Kom också ihåg att leta efter speciella oplanerade ögonblick som hjälper dig att berätta din historia. En blandning av planering och flexibilitet ger nästan alltid bästa resultat. När du har tagit dina bilder kan du arbeta med att sammanställa din fotoberättelse. För att skapa din fotouppsats måste du fatta beslut om vilka bilder som visar dina teman och budskap. Du kanske vill använda fotoredigeringsprogram – som Adobe Lightroom eller Photoshop – för att förbättra och ändra fotografier. Med dessa verktyg kan du justera belysning och vitbalans, utföra färgkorrigeringar, beskära eller utföra andra redigeringar. Om du har en unik fotoredigeringsstil, kanske du vill använda Photoshop Actions eller Lightroom Presets för att ge alla dina foton ett konsekvent utseende och känsla.


Du beställer en fotobok från en av de bästa fotoutskriftswebbplatserna för att publicera din fotoberättelse. Du kan lägga till dem i ett album på en fotodelningswebbplats, som Flickr eller Google Photos. Du kan också fokusera på att bygga en webbplats dedikerad till att dokumentera dina koncept genom visuella fotouppsatser. Du kan till och med publicera din fotouppsats på sociala medier.

No comments:

Post a Comment