Friday, January 21, 2022

Uppsats om mänskliga utvecklingsteorier

Uppsats om mänskliga utvecklingsteorier



Teorier om mänsklig utveckling. Teorierna om mänsklig utveckling [Internet], uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. Piaget hävdar att för att ett barn ska acklimatisera sig till en viss omgivning är två viktiga processer nödvändiga; assimilering och boende. familjer stärker dessutom en önskan om att saker istället för att individer ska användas som ett sätt att lugna i tider av stress. De uppsats om mänskliga utvecklingsteorier stadiet börjar vid två års ålder eller när barnet börjar prata. Denna artikel fokuserar på olika teorier som försöker förklara utvecklingsprocesser och faktorer som påverkar dem.





Tjänster för uppsatsskrivning



Många teorier har utvecklats under det föregående århundradet i västländer som gör ett försök att klargöra hur mänsklig karaktär utvecklas, varför vi alla beter oss som vi gör, vilka yttre omständigheter som uppmuntrar oss att bete oss på ett visst sätt och hur dessa element har varit. ansluten. Uppsats om mänskliga utvecklingsteorier få av dessa begrepp strukturerar sina argument om väsentliga fysiska såväl som social-emotionella situationer under våra allra första år av existens; några kring påverkan som involverar yttre påverkan från våra egna familjemedlemmar, grannskap, såväl som kultur; några om det unika lärandet och även tankeprocedurer; några om triumferande slutförande av exakta utvecklings "aktiviteter" i varje fas under hela livet; plus några på vägen en hälsosam-eller kanske ohälsosam-känsla av sig själv strukturerar vår karaktär och sätt.


Under de föregående två decennierna har den gemensamma tillämpbarheten av konventionella abstrakta modeller förknippade med utveckling ifrågasatts. Mest av uppsats om mänskliga utvecklingsteorier Långåriga idéer hade utvecklats av västerländska vitfärgade män angående västerländska vitfärgade män. Några nyare hypoteser syftar till att klargöra utvecklingen av kvinnor, icke-vita och individer i icke-västerländska civilisationer Crandell, Crandell och Zanden. Tvärkulturella kulturforskare har placerat de lite äldre abstrakta modellerna för testet över en bredare skala inom vetenskap. argument inom universitetsmiljöer, inom globala seminarier, samt i forum och diskussionsgemenskaper online.


Detta har resulterat i fräschare perspektiv samt kunskap om personlig utveckling inom nästan alla områden. Mer på sistone, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, American Psychological Association grundade en avdelning, International Psychology, och mer än 30 tvärkulturella grupper har inkluderats på American Psychological Community Website som inspirerar experter från alla yrken att arbeta tillsammans och titta på mänsklig utveckling på det internationella kontinuumet Crandell et al. Sociokulturell teori Om man tittar på föräldrarnas metoder för majoriteten av föräldrarna inom U.


Typisk uppfattning och även praxis har varit att sätta den nyfödda, snabbt efter födseln, i ett oberoende rum för att kunna uppmuntra frihet. familjer stärker dessutom en önskan om att saker istället för att individer ska användas som ett sätt att lugna i tider av stress, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. Metoder för barnuppfostran i många andra samhällen betonar ömsesidigt beroende ibland kallat kollektivism, framför oberoende eller kanske individualism, tillsammans med betoningen på kopplingar till nära och kära. Barn har betingats att betrakta sig själva som att de helt enkelt är en del av ett team eller grannskap, istället för att vara en person som står i strid med dem inom orten. Det ömsesidiga beroendet har varit helt naturligt för mänsklig utveckling och ger olika banor för avancemang baserade på en anmärkningsvärd rysk psykologs perspektiv avseende kognitiv såväl som språkutveckling - "Precis alla de större [psykologiska] egenskaperna börjar som relationer mellan människor" Vygotsky , Lev Vygotsky Lev Vygotsky har fått äran för att ha gjort en av de många exceptionella skolorna inom kommunistisk psykologi och har erkänts för de sociokulturella principerna för psykologisk utveckling.


Baserad på Vygotsky, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, för att förstå tankarna bör vi initialt förstå hur psykologiska procedurer, särskilt språket, bildar de egenskaper som är relaterade till tankarna. Det har varit viktigt att notera att Vygotsky förutsätter att utvecklingen relaterad till individen har etablerats från barnet kommer att få kontakt med en annan individ, absorbera de sociala elementen relaterade till uppgiften, samt ta den informationen och till och med internalisera den. På detta sätt visar sig sociala ideal vara individuella ideal Vygotsky, Den unge, baserad på Vygotsky, kommer att märka något som inträffar bland andra, varefter han förmodligen kan ta den observationen och psykologiskt integrera den.


Ett exempel har varit hur barn använder språket. Inledningsvis kommer ett barn förmodligen att bli informerat "Säg snälla och tack så mycket" av mamman eller pappan. Barnet kommer till och med att se individer som uttrycker "snälla" och till och med "Tack så mycket" till varandra. Därefter kommer barnet att börja uttrycka dessa ord högt. Helt enkelt genom att uttrycka "snälla" tillsammans med "Tack så mycket" högt, har bebisen internaliserat frasen och även idéerna de är en symbol för i en social miljö. Helt enkelt efter att ha satt ihop ordens konnotationer kan barnet separat börja agera på ett artigt sätt, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier.


Resultatet är att utveckling vanligtvis har varit en social procedur för Vygotsky, liksom att relationen mellan barn och vuxen intar en väsentlig position Crandell et al. Därför borde det inte vara en chock att för Vygotsky har det bästa sättet att förstå utvecklingen varit att se individen i en social process. Socioekonomisk utveckling har ett system av förfaranden, t.ex. Dessa vanor hjälper till att frigöra individer från sluten kontroll inom gruppen, att minska vertikala inflytanderelationer och även att stärka horisontella förhandlingsrelationer, vilket ger individer ökat oberoende över sina tillgångar.


Dessutom individualiserar socioekonomisk utveckling inte bara tillgängliga tillgångar, den växer dessutom dessa tillgångar: ökade inkomster, förmågor och informationstjänster förbättrar individens fysiska såväl som intellektuella tillgångar. Socioekonomisk utveckling minskar förmodligen de mest existentiella restriktionerna för mänskliga preferenser genom att förbättra specifika resurser. De flesta av dessa resurser ger individer objektiva valmöjligheter. Detta speciella perspektiv har varit lika gammalt som Aristoteles och det har hävdats från Adam Smith tillsammans med Karl Marx till Amartya Sen Welzel, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, Ingelhart och Klingemann, Emancipativ kulturell transformation har varit det andra elementet mycket relevant för individuella val.


När man utvecklar individuella tillgångar breddar utbudet av möjliga mänskliga sysselsättningar, fokus på självförverkligande, oberoende tillsammans med frigörelse lokaliserar större inflytande, vilket stärker människors önskan att ha fritt val och kontroll under hela livet. Ökande emancipativa ideal leder människors subjektiva böjelser till individuella val, och lägger till motivaspekten i detta tema, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. Detta har uppsats om mänskliga utvecklingsteorier överensstämmer tillsammans med tanken att val inte bara har varit en fråga om ens medel utan dessutom om ens tankar och även motivation Rokeach Democracy har varit den tredje delen av individuell utveckling.


Det har förknippats med individuellt val eftersom det institutionaliserar skydd enligt lagen som motiverar val i individens offentliga och privata rekreation. Å andra sidan har det varit väsentligt att dessa särskilda juridiska rättigheter inte bara har officiellt garanterats utan fungerar framgångsrikt i verkligheten Scarrow. Detta har varit vad som skiljer effektiv demokrati från officiell demokrati. Effektiv demokrati leder till effektiva juridiska rättigheter till individuella val och betecknar därför dess regelelement. Effektiv demokratisering, inom denna uppfattning, har varit varje utvidgning av individens effektiva juridiska rättigheter. Denna idé kunde följas till Mill och Dewey som observerade effektiva möjligheter för "personlig självutveckling" Macpherson som den centrala betydelsen av demokrati.


Individuella tillgångar, emancipativa ideal och effektiva juridiska rättigheter betecknar vägarna, motiven och reglerna för individuell utveckling. Dessa element har getts av socioekonomisk tillväxt, emancipativ värdeomvandling samt demokratisering, på motsvarande sätt. De 3 delarna av individuell utveckling överlappar alla i sin betoning på individuellt val. Utveckling i nästan vilken som helst av dessa tre element förbättrar ett samhälles "conditio humana", ger individer större vägar, kraftfullare motiv och mycket mer effektiva garantier för att utnyttja sina individuella möjligheter. Mänsklig tillväxt och utveckling av samhällen tyder på att utveckla individuella val på massscenen Welzel, Ingelhart och Klingemann, Individuell utveckling har inte bara varit en teleologisk idé.


Det tyder inte på att det är det uppsats om mänskliga utvecklingsteorier element utvecklas automatiskt med en linjär uppåtgående bana. Samhällen kan röra sig i båda... Referenser Crandell, T. Och Zanden, J. Mänsklig utveckling. Kapitel 2, 10:e upplagan. Daniels, H. Cambridge-följeslagaren till Vygotsky. Cambridge, Storbritannien: Cambridge University Press. Eisenstadt, S. Den axiella ålderns genombrott. Eisenstadt ed, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. New York: State University of New York Press, s. Huntington, S. Civilisationernas sammandrabbning och omskapandet av världsordningen.


teorier mänskliga utvecklingsfaktorer påverkar utvecklingen, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. skriva Erickson Psykosocial teori, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, Freudiansk psykosexuell teori liten bit, Maslow teori Carl Rogers Piaget teori. göra involvera FAKTORER. Psykoanalytisk teori har gjort det möjligt för samhället att få ett mer uppsats om mänskliga utvecklingsteorier förståelse för mänskligt beteende och begrepp som påverkar individer att vilja utföra särskilda handlingar. Några av de mest anmärkningsvärda psykoanalytikerna utarbetade en serie teorier för att hjälpa det sociala.


När det gäller övernaturliga handlingar är de primära källorna till dessa Gud och Satan. Satan eller djävulen uppmanar ständigt individen att anta syndiga sätt, att bete sig i strid med Guds direktiv. För att bekämpa Satans inflytande är Gud alltid tillgänglig som en guide och stödjande för människor i stunder av obeslutsamhet, andlig svaghet och frestelse. Guds vägledning och styrka kan sökas direkt genom bön och genom läsning. Mänsklig utveckling Eriksons "Människans åtta stadier" Erik Erikson var en elev till Sigmund Freuds som utvecklade en teori om personlighetsutveckling. Om individen framgångsrikt slutför utvecklingsuppgiften blir det ett positivt resultat; om inte finns det ett negativt resultat.


Det första steget, som kallas förtroende vs. Detta förväntas verkligen i amerikansk kultur, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, det faktum att vi talar om generationer, som i generation Y eller generation X, den största generationen, indikerar hur det är normaliserat för barn att alliera sig med sina kamrater i uppsats om mänskliga utvecklingsteorier sociala vanor och attityder. Den kanske mest djupgående skillnaden mellan den här generationen och den tidigare generationen är inflytandet från nya medier på barns utveckling, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier. Effekterna av höga nivåer av våld. Mänsklig utveckling För att lära sig mer om utvecklingen av män i sena tonåren, mellan sjutton och tjugo år, intervjuades en artonårig man. En individ i denna ålder valdes eftersom det tros vara den ålder som fungerar som en övergångsperiod mellan tonåren uppsats om mänskliga utvecklingsteorier vuxen ålder sålunda visas utvecklingsdragen explicit vid denna ålder inom den avsedda perioden.


Personen som intervjuades var en student. Detta anses ofta vara en mycket opersonlig och därför till stor del oprecis och opraktisk ram för att se utveckling, särskilt eftersom de påstådda händelserna som antas ha format hjärnan genom evolutionen aldrig kan observeras. En mer populär typ av teori är kognitiv utveckling. Jean Piaget anses vara grundaren av denna tankeskola; efter att ha märkt att svaren från barn i olika åldrar var kvalitativt olika, uppsats om mänskliga utvecklingsteorier, han identifierade flera.


Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Uppsats om mänskliga utvecklingsteorier Bli Medlem. Ladda ner denna forskningsrapport i word-format. Utdrag ur forskningsrapport: ¶ … Mänsklig utveckling Betydelsen av kulturell mångfald Teorier tillåter oss att bestämma världen omkring oss på ett konsekvent sätt och även att agera i världen med ett rimligt förhållningssätt. Det har varit väsentligt att notera att Vygotsky förutsätter att utvecklingen relaterad till individen har etablerats från. Läs hela forskningsrapporten. Teorier Mänsklig utvecklingsfaktorer påverkar utvecklingen. Skriv ord: Längd: 6 sidor Ämne: Psykologirapport: Mänsklig utveckling Eriksons "Människans åtta stadier" Ord: Längd: 3 Uppsats om mänskliga utvecklingsteorier Ämne: Barnpapper: Mänsklig utveckling: Ordens betydelse: Längd: 4 sidor Ämne: Barnpapper: uppsats om mänskliga utvecklingsteorier Mänsklig utveckling Ord: Längd: 10 Sidor Ämne: Barn Paper: Human Development Overview Ett av orden: Längd: 3 Sidor Ämne: Psykologi Paper:





blygsam förslagsuppsats



Dessutom individualiserar socioekonomisk utveckling inte bara tillgängliga tillgångar, den växer dessutom dessa tillgångar: ökade inkomster, förmågor och informationstjänster förbättrar individens fysiska såväl som intellektuella tillgångar. Socioekonomisk utveckling minskar förmodligen de mest existentiella restriktionerna för mänskliga preferenser genom att förbättra specifika resurser. De flesta av dessa resurser ger individer objektiva valmöjligheter. Detta speciella perspektiv har varit lika gammalt som Aristoteles och det har hävdats från Adam Smith tillsammans med Karl Marx till Amartya Sen Welzel, Ingelhart och Klingemann. Emancipativ kulturell transformation har varit det andra elementet mycket relevant för individuella val.


När man utvecklar individuella tillgångar breddar utbudet av möjliga mänskliga sysselsättningar, fokus på självförverkligande, oberoende tillsammans med frigörelse lokaliserar större inflytande, vilket stärker människors önskan att ha fritt val och kontroll under hela livet. Ökande emancipativa ideal leder människors subjektiva böjelser till individuella val, och lägger till motivaspekten i detta tema. Detta har varit förenligt med tanken att val inte bara har varit en fråga om ens medel utan dessutom om ens tankar och även motivation Rokeach Democracy har varit den tredje delen av individuell utveckling.


Det har förknippats med individuellt val eftersom det institutionaliserar skydd enligt lagen som motiverar val i individens offentliga och privata rekreation. Å andra sidan har det varit väsentligt att dessa särskilda juridiska rättigheter inte bara har officiellt garanterats utan fungerar framgångsrikt i verkligheten Scarrow. Detta har varit vad som skiljer effektiv demokrati från officiell demokrati. Effektiv demokrati leder till effektiva juridiska rättigheter till individuella val och betecknar därför dess regelelement. Effektiv demokratisering, inom denna uppfattning, har varit varje utvidgning av individens effektiva juridiska rättigheter. Denna idé kunde följas till Mill och Dewey som observerade effektiva möjligheter för "personlig självutveckling" Macpherson som den centrala betydelsen av demokrati.


Individuella tillgångar, emancipativa ideal och effektiva juridiska rättigheter betecknar vägarna, motiven och reglerna för individuell utveckling. Dessa element har getts av socioekonomisk tillväxt, emancipativ värdeomvandling samt demokratisering, på motsvarande sätt. De 3 delarna av individuell utveckling överlappar alla i sin betoning på individuellt val. Utveckling i nästan vilken som helst av dessa tre element förbättrar ett samhälles "conditio humana", ger individer större vägar, kraftfullare motiv och mycket mer effektiva garantier för att utnyttja sina individuella möjligheter. Mänsklig tillväxt och utveckling av samhällen tyder på att utveckla individuella val på massscenen Welzel, Ingelhart och Klingemann, Individuell utveckling har inte bara varit en teleologisk idé.


Det tyder inte på att dess 3 element automatiskt utvecklas med en linjär uppåtgående bana. Samhällen kan röra sig i båda... Referenser Crandell, T. Och Zanden, J. Mänsklig utveckling. Kapitel 2, 10:e upplagan. Daniels, H. Cambridge-följeslagaren till Vygotsky. Cambridge, Storbritannien: Cambridge University Press. Eisenstadt, S. Den axiella ålderns genombrott. Eisenstadt ed. New York: State University of New York Press, s. Huntington, S. Civilisationernas sammandrabbning och omskapandet av världsordningen. teorier mänskliga utvecklingsfaktorer påverkar utvecklingen. skriva Erickson Psykosocial teori, Freudiansk psykosexuell teori liten bit, Maslow teori Carl Rogers Piaget teori. göra involvera FAKTORER. Psykoanalytisk teori har gjort det möjligt för samhället att få en mer komplex förståelse av mänskligt beteende och begrepp som påverkar individer att vilja utföra särskilda handlingar.


Några av de mest anmärkningsvärda psykoanalytikerna utarbetade en serie teorier för att hjälpa det sociala. När det gäller övernaturliga handlingar är de primära källorna till dessa Gud och Satan. Satan eller djävulen uppmanar ständigt individen att anta syndiga sätt, att bete sig i strid med Guds direktiv. För att bekämpa Satans inflytande är Gud alltid tillgänglig som en guide och stödjande för människor i stunder av obeslutsamhet, andlig svaghet och frestelse. Guds vägledning och styrka kan sökas direkt genom bön och genom läsning.


Mänsklig utveckling Eriksons "Människans åtta stadier" Erik Erikson var en elev till Sigmund Freuds som utvecklade en teori om personlighetsutveckling. Om individen framgångsrikt slutför utvecklingsuppgiften blir det ett positivt resultat; om inte finns det ett negativt resultat. Det första steget, som kallas förtroende vs. Detta förväntas i amerikansk kultur, faktiskt, det faktum att vi talar om generationer, som i generation Y eller generation X, den största generationen, indikerar hur det är normaliserat för barn att alliera sig med sina kamrater i deras sociala vanor och attityder. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Gå till innehåll Du utforskade flera teorier om mänsklig utveckling, inklusive en psykodynamisk teori som utvecklades av Freud och som senare byggdes på av Erikson. Inlägget Teorier om mänsklig utveckling dök först upp på Academic Essay Genius Få imponerande poäng i din klass. KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ DIN PAPPER Våra skribenter är de bästa inom den akademiska skrivarbranschen. Vi är en verifierad onlinetjänstleverantör för akademiska uppsatser. Vår tidigare historia i tjänsten talar idealiskt för sig själv. Välkommen till hemmet för akademiska uppsatser. Excel och var glad. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Föregående inlägg Föregående Mesopotamian Civilization.

No comments:

Post a Comment